logoImpact EST nr. 893 - 09.12.2021

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, este profă de limba şi literatura română. Şi din această poziţie calcă gramatica pe grumaz, în ieşirile publice, ca la dânsa în laboratorul de zacuscă. Aflată în stare de gândire, stimulată de îndeletnicire, ministra care pe sine şi partidul slujeşte, a trimis, relativ recent, o scrisoare către Patriarhia Română. Prin aceasta solicită sprijinul Bisericii Ortodoxe Române pentru dotarea elevilor din mediile defavorizate cu tablete şi laptop-uri, necesare desfăşurării cursurilor online. Culmea, cu o zi mai devreme, prin Ordin de ministru, profa-ministru Anisie le comunica imperativ părinţilor, adică le punea în vedere, să asigure copiilor accesul la învăţământul online. Se pare că fosta stare de urgenţă le-a luat minţile multora cu ele puţine!
Să zicem că mai-marii BOR îl vor calca pe drak pe coadă, şi vor decide, prin Parohii, nişte dotări cu terminalul necesar învăţământului de la distanţă. Dar ce ne facem cu racordarea la internet, de unde bani, sau de unde să mai ajungă semnal pe cablu, mai ales când nu e?, sau că e la capătul conductei de apă inexistentă prin ultimele sate. Acolo unde sunt cătune uitate de timp, unde Ceauşescu trăieşte şi le dă alocaţii la copii, să aibă ei ce bea părinţii la bufet.
Acesta a fost al doilea zid. Primul este cel legat de de practica de ev mediu pe care o propagă spre parohii anumite eparhii. Fix acolo unde copiii sunt refuzaţi de soartă şi de viitor, conservatorismul eparhial se teme ca drakul de tămâie de internet, pe care îl consideră o curvăsăreală. Sigur că, parţial, unii ierarhi au dreptate, dar dacă nu îl scoţi pe copil la lumină cât mai la timp, va crede în târziul spre care îl împingeţi, că chiar aşa e. Da-ţi-i dreptul la informaţie de mic, şi va fi capabil să închidă o pandemie ca asta, definitiv, ca Ivan Turbincă, într-un sac. Nu va mai putea fi prostit şi, mai mult, va deveni un CREŞTIN CONŞTIENT, nu unul HABOTNIC.
Iar în eparhia regiunii Galaţi – Brăila, şi nu numai, ştim că salariaţii din sistem sunt nevoiţi să producă tone de hârtie, în loc să dea un clik din mouse, pe care decidenţii îl consideră ca fiind drakul, iar internetul, tac-su.
Ce a obţinut ministresa Anisie pentru viitorul copiilor saraci, căci avem şi cei mai săraci tineri din UE, încă nu am aflat. Nu au trecut decât vreo 20 de zile, dar timpul politic rabdă orice. Fapta lor, a politicienilor şi avuţilor, e doar vorbă dată drakului!

Gelu CIORICI 14 - mai - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF