logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Mă minunează că după 30 de ani de păcăliri dureroase din partea politicienilor, ca între timp, privind lucrurile în sens invers, să constatăm că ei, aleşii, cum le place să li se spună, şi-au sporit considerabil averile. Şi ca o minune, dar nu dumnezeiască (Dumnezeu nu şi-ar permite să facă astfel de greşeli), la fiecare scrutin electoral, chiar privind prin ochelarii de sudură, poţi citi lejer pe listele cu doritori de aleşi, candidaţi care şi pe tabelele trecute se aflau în vârf, şi care au obţinut locuri cu scaune confortabile şi pline de avantaje. De data asta au venit cu noi promisiuni, care, ca şi cele vechi, vor rămâne pentru mandatul următor! Dar, ia să văd dacă ghiciţi de ce aceşti indivizi, care nu au nici un fel de tangenţă cu bunul simţ şi care, în loc să se ascundă precum infractorii în fundul unei râpe plină de boz şi căpriţă, sar cu tupeu la ciolanul gras şi asta fără să aibă vreo remuşcare, iar obrazul din scoarţă de stejar, în loc să crape, se face tot mai fin şi tot mai rozaliu. Din cauză de prostie. A, nu din partea lor. Păi, dacă vrăjeala a ţinut atâta amar de timp, dacă prăpăditul plătitor de taxe şi impozite, care a fost tras pe sfoară permanent, în loc să riposteze când îi vine rândul, o dată la 4 ani, prin lipsa ostentativă de la vot, abia aşteaptă să-şi îmbrace cămaşa proaspăt spălată, şi să se înghesuie să pună „ştampela”.
Nu-l mai votez pe „X”, îi spune plin de optimism unui vecin. De data asta îl votez sigur pe „Y”. Aţi văzut ce spunea la televizor? Aşa da. Înjurăturile vin după alegeri. Dar ce mai contează. Ei, sărmanii, habar nu au că aici „X” –ul şi „Y”- ul nu au valoare matematică. Aici „X” –ul şi „Y”- ul sunt egale cu „Z” şi cu toate celelalte litere ale alfabetului. Dar toate au un numitor comun: interesul personal şi/ sau de grup.
Discutând cu un prieten, politician bătrân, trecut prin tot felul de funcţii înalte, atât în urbe, cât şi la nivel naţional, pe tema obrazului în politică, amicul s-a uitat la mine cu un soi de milă amestecată cu dispreţ şi mi-a şoptit: „Omule, tu pe ce lume trăieşti?” Eu am înţeles ce a vrut să-mi spună. Nu ştiu dacă el a realizat enormitatea exprimată de el. În aceeaşi ordine de idei, au fost cazuri prin care nu i s-a reproşat că, o halcă imensă de vină pentru haosul şi hoţia care caracterizează naţiunea română, o are şi presa.
Pentru că mă consider un om integru, am vrut să-i dau o replică, dar mi-am dat seama că are dreptate! Ceea ce nu ştia, sau nu voia să recunoască individul, era faptul că presa, atât cea scrisă, cât şi cea audio-vizuală, a fost adusă în această situaţie cu ajutorul neprecupeţit al statului, stat format şi condus de către cei pe care noi îi alegem şi îi delegăm ca să ne mintă şi să ne păcălească.
Ş-apoi, pentru că veni vorba despre alegători, ţin musai să fac o precizare, incomodă pentru unii, pe care mulţi o ştiu, dar nimeni nu o spune, din varii motive. Şi anume că, în toate partidele, care de fapt nu sunt nici de dreapta, nici de stânga (în SUA, liberalii sunt consideraţi de stânga), nici de est, nici de vest, există câteva categorii de membri bine definite, şi anume:
• Cei care au obligaţii (şi nu-s puţini)
• Cei care au interese (şi sunt, slavă Domnului)
• Şi proştii, care sunt mai mulţi şi care nici ei nu ştiu ce stradă caută pe acolo.

DIP-DIP 20 - septembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...