logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

A distruge credinţa unui popor face parte din actul de cucerire.
N-aţi simţit o stare de sugrumare a acestei ţări, în ultimii 30 de ani. Etapizat. Nu vi s-a părut absurd că acum 10-15 ani cineva punea o problemă absurdă, problema icoanelor? Asta era problema lui?
Dacă se îndepărtează de condiţia lui creştină, acest popor nu va putea să se înţeleagă pe sine.
De ce să-ţi fie frică, ca într-un ocean de proxenetism ce vine de dincolo, să-ţi păstrezi această inocenţă, curăţenie morală?
În ultimii 30 de ani s-au făcut sacrilegii cu propria noastră fiinţă, cât nu s-au făcut în ultimii 2.000 de ani.
Cum să mai vibreze tineretul când l-au scos din manuale pe Neagoe Basarab, Constantin Brâncoveanu, Octavian Goga? Când s-a relativizat istoria.
Mai există un I.C. Brătianu să pună la punct un ambasador al Americii sau al Germaniei, ăia cu feţe de pokemon, care au spus că Basarabia e un stat de sine stătător? Avem noi în spaţiul politic că nu avem pe cineva care să spună „până aici”?
După ce ne-au chinuit 1.000 de ani, după ce ne-au ciopârţit în al doilea război, cum de vin asupra noastră…De a re-educa tineretul ăsta să o ia pe culoare greşite? Unde aţi mai văzut în istoria unui popor ca un tineret să strige: vrem o ţară ca afară, vrem spitale, nu catedrale? Ce vreţi mă, o ţară plină de spitale de psihiatrie? Sănătatea unui neam este credinţa lui, acolo e imunitatea. P-ormă vine sănătatea fiziologică.
În 30 de ani s-au luat bogăţiile, pădurile şi acum ni se ia sufletul. Pentru că au nevoie de robi. O ţară aşa de frumoasă trebuie condusă cu robi, iar robul nu are simţul proprietăţii.
Klaus Iohannis, preşedintele tuturor românilor? Asta e bună s-o puneţi pe burtieră. Acolo merge.
Mai suntem pâlcuri de români, crucificaţi de o populaţie inconştientă. Cioran a spus că nu e nevoie să fugim după ea, după Cruce, ne-am născut crucificaţi. Acum ar spune că ne-am crucificat singuri, din interior ne-a ieşit tumora: nu turcii, nu ruşii, ci noi ne-am crucificat acum prin indolenţă, prin indiferenţă. Ce n-au reuşit să facă comuniştii, au făcut ăştia acum. Ne-au făcut frumos, democratic, cu drepturile omului.
De ce n-au rigoarea polonezilor, a cehilor, a croaţilor, a ungurilor? De ce? Miza nu-i atât de mare pe aceste ţări ca pe România. România e cea mai frumoasă şi bogată ţară.
Nu-i vedeţi cum roiesc deasupra Mării Negre, cu legea off-shore? Si cu Roşia Montană?

Dan Puric 24 - iulie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...