logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Cine îşi mai aduce aminte unele sloganuri izvorâte din piepturile românilor, când au ieşit în stradă în decembrie ’89, dornici de libertate, ştie că acestea erau legate şi de abolirea privilegiilor unor indivizi ca exponenţi ai puterii comuniste şi securiste Căutând în negura vremurilor, am reuşit să aflăm pe subiectul titlului din articolul de faţă că, la acele vremuri mult hulite pe bună dreptate, cei care aveau „pensii speciale” sau beneficii suplimentare erau doar cei care munceau în condiţii grele, în mine, în siderurgie şi alte câteva domenii, iar beneficiarii per total erau câteva zeci de mii de salariaţi. În rest, nici cei din conducerea partidului comunist, nici din alte instituţii de forţă sau nu, magistraţi sau miliţieni, nu beneficiau de „ceva special”, ci erau pensionari normali, după legea unică şi unitară a sistemului de pensii de la acea vreme. Ce avem în prezent, la treizeci de ani de la Revoluţie? Un sistem de pensii profund nedrept, o bătaie de joc inimaginabilă, la adresa celor care au muncit şi muncesc în această ţară.
Recent, în calitate de ziarist, băgător de seamă şi mai ales „găozar” în accepţiunea politicului, am participat la o şedinţă de Dialog Social, la Prefectură, în care s-a prezentat şi supus dezbaterii noul proiect de lege a pensiilor în România. Cu ce am aflat acolo, cu ce ne-am mai informat şi documentat şi noi, am vrea să argumentăm pentru dumneavoastră, dragi cititori, afirmaţiile privind haosul, nebunia, debandada din domeniu, ce aparţin, ca punere în operă, unor nebuni, unor zăluzi, Ministerului Muncii şi unor guverne iresponsabile care s-au perindat pe la Putere.
De altfel, bătaia de joc a actualului proiect al „noii” legi a pensiilor, constă în faptul că acesta e doar o proiecţie în viitor, o dorinţă, o promisiune care are termen de implementare peste doi-trei ani. Toate acestea când noi nu avem bani de pensii şi salarii nici în prezent, când ţara se împrumută în draci, pe o datorie externă uriaşă (peste 100 miliarde euro), pe o creştere economică discutabilă, bazată în special pe creşterea consumului.
Dar hai să revenim la subiectul articolului şi să spunem că avem aproape 150.000 de indivizi ce primesc pensie specială (iunie, anul acesta) din următaorele categorii de grupuri de salariaţi: militari, poliţişti, magistraţi, piloţi, diplomaţi, grefieri, parlamentari, iar, în curând, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, primari şi viceprimari. Se spune aşa, pe şoptite, că şi alţi indivizi aşteaptă la uşa Parlamentului cu jalba în proţap, să primească şi ei, ca şi ceilalţi, o sinecură prin pensie specială. Şi pentru că legea votată pe vremea lui Boc a fost abolită de profitori, cea în care nu aveai voie să ai pensie de la stat şi să mai şi lucrezi tot la STAT, am ajuns în situaţii de-a dreptul aberante când un individ are pensie specială între 5.000 lei şi 50.000 lei şi mai câştigă şi salariul în continuare cam tot pe acolo ca valoare. Cumulaţi şi vedeţi ce venituri colosale are această cohortă de indivizi ce depăşesc 150.000 de pomanagii şi întreţinuţi de lux ai STATULUI ROMÂN.
Uite, noi am auzit, prin exemplificare cu diferite privilegii, că NEBUNIA, made in „ROMÂNIA, TE IUBESC!”, faptul că pensia cea mai mare este de 11 000 euro şi aparţine unui fost director (ofiţer) de penitenciar, iar pentru comparaţie, cică acum câteva luni a ieşit la pensie fostul Preşedinte al Franţei, domnul François Hollande, cu o pensie de doar 6.400 euro. Eii, cam asta e dragilor, până aici s-a ajuns.
Păi, ar mai trebui să se ştie ceva, să ştie tot românul rupt în cur, să ştie tot poporul plătitor de taxe şi impozite, că PENSIILE SPECIALE sunt plătite de noi toţi, de tineri sau bătrâni, de cei care muncesc. Că de fapt se ia de la noi toţi pentru ei, că se ia de la gura noastră, a tuturor, că pentru aceşti îmbuibaţi ai noului ŞMEN, RAPT şi FURT ce trebuie să înceteze, să i să spună STOP. Invocarea manipulatoare şi de prostire a noastră, a tuturor, ce s-a dat nu se mai poate lua, este o mare prostie, un neadevăr, o golănie fără seamăn. Atâta timp cât ceea ce se dă e din Bugetul de Stat şi nu pe CONTRIBUTIVITATE, se poate lua oricând înapoi, lucru absolut firesc. Nicăieri în Europa civilizată, nici în SUA, nu găsim 150.000 de beneficiari de pensii speciale, ci doar acolo câteva mii şi doar SPECIALI, în armată, doar cei care au participat în teatrele de război, sunt operativi, nu cei din birouri şi intendenţă, la serviciile speciale, doar cei din spionaj, nicidecum grefieri, sau şoferi din Poliţie ce ies la pensie posibil şi cu 1000 de euro, când un profesor sau medic se învârte la o pensie în jur de 300-500 euro.
Dar hai să vă demonstrăm, ca să închidem gura hahalerelor cârcotaşe, de unde vin banii la Pensii Speciale. Astfel, pe semestrul I 2018 din Bugetul Asigurărilor Sociale (al lor) suma a fost de 98 milioane de lei, iar de la Bugetul de Stat (adică din banii noştri, ai tuturor), suma a fost de 404,8 milioane lei. Uite, de aceea, printre altele, nu avem noi bani pentru investiţii, pentru infrastructură, pentru spitale, pentru….
Mama ei de nedreptate şi de idioţi ce suntem, îngrăşând de-aiurea şi fără just temei mii şi mii de indivizi, ce nici nu au fost participanţi şi răniţi la Revoluţie, nu sunt nici veterani de război sau văduve, nici nu au „merit” sau „crăpat de muncă” pe altarul edificării DEMOCRAŢIEI şi STATULUI de DREPT în România.
Şi toate acestea într-o ţară ca a nostră, în care statistic se vorbeşte că avem în prezent peste un milion şi jumătate de săraci lipiţi pământului. Adevărul este că s-au scăpat hăţurile rău de tot, e un dezmăţ nemaivăzut şi nemaiîntâlnit, iar oamenii şi politicienii responsabili ai acestei ţări trebuie să spună STOP.
Uite, noi pariem şi garantăm cu pixurile noastre, că orice partid care are obiectiv în a stârpi această anomalie şi mare NEDREPTATE, va câştiga indiscutabil milioane de voturi.

Analistu' lu' Peşte 9 - noiembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...