http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 977 - 29.03.2024

mURGULEtaNGHELULutaIntreprinzătorul Murguleţ şi jurnalistul Angheluţă jr. pun faţă în faţă adevărul lor gol goluţ despre mandatul Primarului Marius Stan

 

Rep.: Dacă tot nu am reuşit introducerea în penal a promisiunilor mincinoase, să introducem în dialog măcar grupurile lăudătorilor şi ale detractorilor Primarului Marius Stan. Are argumente Primarul Stan pentru un al doilea mandat, sau dimpotrivă, ne raportează că a avut un mandat jalnic?

Ionel Murguleţ: Trei au fost proiectele prezentate de Marius Stan pentru Noul Oraş: un stadion, un mall şi Primăria. Stadionul, din nefericire, nu se poate realiza din cauza faptului că dl Adamescu a furat banii şi a plecat, a lăsat Galaţii fără echipă şi înţelegerea privată nu a mai rămas în picioare-primăria trebuia să ofere locul, Adamescu să facă stadionul. În schimb, mall-ul s-a realizat şi s-a început construcţia Primăriei. Până anul viitor, Primăria va fi gata şi va fi pentru prima dată când Galaţiul va avea sediu pentru Primărie. Iar de stadion n-avem nevoie, dacă nici nu mai avem echipă…

Rep.: N-avem tot din ce a promis, dar poate că a făcut ce n-a promis.

I.M.: Sala Sporturilor a fost 20 de ani închisă. Primarul a dat-o într-un an în funcţiune. E foarte important, deşi a fost făcută şi cu bani de la guvern. Apoi, alt obiectiv foarte important, închis de 22 de ani, este Baia Comunală. Nicolae s-a chinuit, şi în 12 ani a făcut abia o aripă. Dânsul, în numai trei ani, a făcut ambele aripi. Iată că acum nu trebuie să mai meargă copiii la Brăila, sau să meargă la Viva, şi să plătească o sumă destul de consistentă. Acum avem bazin de înot aici.

Rep.: Şi poate orice cetăţean, lăsat de Marius Stan fără apă caldă, să facă o baie ieftină acolo?

I.M.: Da, poate. Singura problemă nerezolvată este parcarea, în rest este tot, preţul nu este mare, este 13 lei pentru o oră şi jumătate…Este bazin, este saună, nu ştiu la cadă, că nu am nevoie…Dar să vedem o lucrare de amploare, cum este str. Traian. A fost găurită, şi au fost bani europeni returnaţi, pentru că n-a realizat ce trebuia. A fost nevoie ca primarul Stan să facă un împrumut, să ia bani de la BERD, şi să reabiliteze strada. Se termină segmentul dintre str. Eroilor şi Tecuci şi începe lucrarea între Piaţa Rizer şi Spitalul Municipal. O altă realizare, pornită de vechiul Primar, este tronsonul Stadionului, Frunzei, Gheorghe Asachi, lucrare finalizată.

Rep.: Lucrarea Stadionului –Fruzei nu-i din actualul mandat…Poate mai degrabă str. Ana Ipătescu.

I.M.: Da, acolo a fost deschisă circulaţia, erau lucrări abandonate. Şi se continuă pe Anghel Saligny şi Tecuci. S-a asfaltat Lozoveni, Bucovinei, Caraiman, Caşin, Nămoloasa. S-a făcut parcare în Micro 19, se va termina şi în Dunărea. Şi pentru că Primarul Nicolae a vândut 19 terenuri de sub garajele din Mazepa, care erau provizorii, a ieşit un blocaj şi nu se poate termina repede…

Rep.: Primarul s-a urcat demonstrativ, lozincard, pe buldozer, şi a lăsat în urmă o groază de ruine fizice dar şi juridice, cu procese cât cuprinde.

I.M.: Nu e grav, se va realiza şi acolo proiectul propus. Ca şi Parcul Industrial. S-au mâncat acolo sute de milioane de lei în fiecare an, şi nu avea cadastrul făcut de 10 ani. A fost cauza pentru care firma de piese auto japoneză a plecat la Brăila. Şi primarul nu a fost informat, s-a făcut de ruşine.

Rep.: Dle Angheluţă, păreţi uimit de ce a făcut Primarul Stan în trei ani, cel puţin de figura cu primarul călare pe buldozer, plecat la demolat garaje în Micro 19.

Mihai Angheluţă: Mda, o figură de stil…Dacă era să fie bine intenţionat, aveam mai multe spaţii reabilitate, fără coşmelii, şi redate spre binele comunităţii. Avem o singură zonă, şi aceea discutabilă, pentru că doar o treime este parc. Nu a venit nimeni, arhitectul, să explice de ce a dispărut procentajul iniţial, parc o treime şi 210-212 locuri de parcare. Au ieşit 240 de locuri de parcare, parcul este o caricatură, restrâns, fără copaci, doar câteva piese de joacă, iar locurile de parcare sunt goale. E din vina Primarului, pentru că una s-a votat, alta s-a realizat. Cineva, pe parcurs, a deturnat scopul, a făcut altceva. Nu s-a dat nici o explicaţie, preţul a fost acelaşi. Asta denotă un mod de a supraveghea lucrurile în Primărie.

Rep.: Asta înseamnă că Primăria nu are oameni pricepuţi să facă recepţia lucrărilor.

I.M.: Da, Primarul n-a reuşit să facă curăţenie în Primărie. Ştiţi câte compromisuri a trebuit să facă dânsul în Primărie ca să facă şi aceste proiecte? Cel puţin între consilierii lui…

M.A.: Consilierii votează otova! Cei 27 de consilieri aşteaptă să li se spună cum votează. Dacă e să fie „da!,” consilierii votează şi o foaie goală. La Planul de Mobilitate Urbană, s-au votat anexele goale, albe. Erau anexele cu investiţiile de la Plan. Au votat fără să ştie ce. Consilierii nu se opun la nimic. Dar să revenim: mall-ul este jumătate, pentru că ar fi trebuit să fie şi patinoar, şi zona de distracţie, culturală, cu cinematograf, cu săli… Deci, e sigur, mall-ul e realizat 35-40%. Primăria a început cu o demolare, cred că costa mai puţin dacă nu demolam. Şi staţi să o vedem terminată. El a promis că face ceva anume într-un mandat. Un obiectiv este pe jumătate făcut, unul este abia început iar al treilea nu se mai face, cu multe discuţii, vorbe, variabile nesănătoase.

Rep.: De ce nu se mai concentrează efortul pe stadionul municipal?

I.M.: Acolo era prevăzut. Dar nu sunt bani.

M.A.: Şi sunt bani să cumpărăm un stadion de care Arcelor vrea să scape? Că vrea să compenseze prin datoria pe care o are Arcelor către oraş? Dar de ce să compenseze? Că nu mai vede banii deloc? Păi asta nu este şantaj? Ce se întâmplă când nu plăteşti datoria la stat? Te execută fiscul, nu? Sau pe ei nu-i execută fiscul? Înseamnă că avem un Primar de sat. Dar de ce sunt garaje în mijlocul cartierului Țiglina I, pe care nu le dărâmă nimeni? Sunt cele mai vechi garaje din oraş, o mare parte sunt din tablă şi sunt ale fostului Sidex. Nu se poate face un proiect de restructurare urbană acolo? Stadionul e al Sidex? Dar staţia de pompare? A văzut cineva contractul? Dar hotelul de pe Traian e al Sidex? Combinatul le vinde. Acum vând garajele, vând priza de apă…Nimeni nu a văzut , nimeni nu a arătat vre-un contract. Dacă Stan era Primar adevărat şi sigur pe votul popular, putea să pună nişte întrebări. El nu l-a întrebat nici pe Adamescu, care venea să ceară un sprijin de stat. În ce calitate? Cum adică, se face stadion prin concesiune, şi fără licitaţie? La Primărie, până şi auditul personalului a fost secretizat, că e vorba de persoane etc. N-a dat pe nimeni afară şi a costat 100. 000 de euro. Am căutat pe Google şi am găsit acelaşi audit, copiat pentru Baia Mare, cu pagini identice, dar pentru ei a costat 15. 000 de euro. Păi, cum?

I.M.: Dv sunteţi ziarişti şi căutaţi săăă…Jmecheria este în felul următor: Baia Mare are 110. 000 de locuitori, noi avem 300. 000 de locuitori. Deci, e pe capacitatea Primăriei.

M.A.: Cât e bugetul Galaţiului? 190 de milioane de euro!? Bugetul nostru e de cinci ori mai mic decât al Bucureştiului. De ce arată oraşul aşa? Cum este posibil să coste Frunzei-Oţelarilor patru milioane de euro pe kilometru. Dar ce, este autostradă? Primarul Stan este foarte departe de aşteptări. Corupţia din primărie, relaţia cu cetăţeanul, aroganţa îl plasează pe Primarul Stan mult sub ceilalţi primari.

Silviu VASILACHE 25 - septembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

ARGOUL

Definit ca „limbaj convenţional folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători, ...

RESPECT...

Respect toate ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ! Se înțelege că ...

O luptă pierdută:

De când te știi tu pe lume,  cetățean model,  sistemul ...

ADIO, OCCIDENT, BUN

Nu-ți imaginezi ce se întâmplă în China, în Asia. Centrul ...