logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021

George Codreanu adună ligi şi partide albe pentru zilele negre ale dreptei ca să aibă unde fi preşedinte.

Reporter: Dle Codreanu, aţi schimbat obiectul muncii de mare colecţionar , aţi trecut de la ligi-Liga Navală, Liga pentru Preşedinte, la partide-Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat.

George Codreanu: Sunt colecţionar de idei şi reforme. Vreau să  transform PNŢCD, dintr-un partid prăfuit, cu iz de ciolăneală şi golăneală, cu elemente de aranjamente pe bani, la ce a fost iniţial. Totul a plecat de la o discuţie cu preşedintele (Băsescu) şi cu Pavelescu. Mi-am asumat răspunderea, dacă lupt de 7 ani pentru imaginea preşedintelui, de ce n-aş putea lupta şi pentru imaginea PNŢCD. Este un partid istoric, include o parte a istoriei românilor.Nu-l duc eu în parlament, eu îmi aduc aportul cu un deputat de la Galaţi. Fără probleme! Nu sunt eu, ca să nu spună lumea că am tras ca să ajungă George Codreanu la Parlament. Că n-a putut la PDL…Eu nu voi fi un fel de barieră de parlament….Ridic mâna, cobor mâna, la comandă. Nu sunt barieră! Candidatul propus de mine este Petre Trifan, de la tipografia Romprima. Este om de afaceri, are o anumită avere…Este un om cu potenţial, dar neglijat. Este un om care poate să-şi susţină singur campania. Eu doar îl susţin ca imagine.

Rep.: Nu-i atârnă de gât cam multe etichete de la alte partide?

G.C.: Unde s-a dus, a ridicat ştacheta. Nu s-a dus pentru ciolăneală, ci pentru că nu l-a primit nimeni în altă parte. E un om integru, ţine banul foarte strâns. E o calitate. Îl bârfesc că are arici, că ţine pentru el…Da de ce să dea? Dacă l-am ales să reprezinte imaginea partidului, atunci vreau să fie un om corect. La PNŢCD le-a fost frică mereu de popi. Gheorghiţă, Marian, Ion, numai popi erau pe acolo…Doctrina este simplă:morală creştină, dreptate socială, respect pentru familie. Este un om corect, deschis, care nu aşteaptă ofrande. El e ca un neamţ. Mi-am dat seama că nu intră ca să parvină. Tot ce a făcut, a făcut prin muncă. El este de fapt ţărănist de multă vreme. A progresat în afaceri, poate să avanseze.

Rep.: Unde s-a dus liderul de la ţărăniştii de Galaţi?

G.C.: Fostul lider a fost demis. Nu a îndeplinit obiectivele. A concubinat cu duşmanul, a făcut troc politic…Când cu PSD, când cu PNL, dă-mi şi mie 20 de milioane, dă-mi şi mie 100 de milioane, dă-mi ca să nu te ard! Și la locale tot troc politic a făcut, că a spus că-l sprijină pe Ciumacenco. A cerut bani de la consilierii băgaţi pe listă din partea PNŢCD. Ori, oamenii nu au venit să cotizeze la Popa, ci ca să ridice imaginea partidului.

 Rep.: Pentru ce?

G.C.: Pentru cheltuieli indirecte. Mascat, ca să susţină pe Ciumacenco.

Rep.:Deci a trecut vremea lui Marian Tupeu la PNŢCD.

G.C.: N-a predat. Eu sunt interimar.M-am dus la Primărie, proprietarul spaţiului, unde am aflat că PNŢCD are datorii de 60 de milioane, şi rezilierea contractului era trecută pe listă. Am achitat , am cerut certificat fiscal, pentru a putea demara refacerea contractului de închiriere. Suntem o echipă completă, cu primvicele Ioan Dăscăliuc, cu secretarul general Adrian Smărăndoiu, cu vicepreşedinţii. De fapt sunt o parte din oamenii care au plecat, n-au rezistat la ameninţări şi huliganism. Marian Popa avea comandouri de partid.

Rep.: Cămăşile şi ochelarii negri!

G.C.: Cămăşile negre la guler.Ha, ha! Eu am venit la solicitarea preşedintelui, de a-l readuce la statutul de partid istoric. Mă implic, deşi unii nu cred că pot eu, cel care apără de 7 ani imaginea preşedintelui. Acum, îl apăr pe preşedintele Băsescu. Mă întreabă toţi ce se întâmplă, m-au drogat ca să-l apăr pe Băsescu? Eu îl apăr dacă face ceea ce trebuie pentru ţară. Dacă nu face, îl ard! Eu sunt pe invers. Băsescu are dreptate şi onoare. A dovedit că are demnitate.

Rep.: Când a minţit că nu revine prin tehnica „la masa verde”?

G.C.: Nu e masa verde, e convingerea poporului. Nu a acceptat o golăneală, un puci parlamentar. Un aranjament mizerabil al parlamentarilor corupţi, fără onoare, fără demnitate. Poporul plăteşte 30 milioane de euro degeaba. Ponta, Antonescu sunt nişte unelte. Nu suntem republică parlamentară, ci semiprezidenţială.

Rep.: Nu scrie asta în Constituţie! Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului.

G.C.: I s-au anulat preşedintelui nişte drepturi. Parlamentul votează organic cu 50 la sută plus unu? Nu tată, când decizi soarta ţării, decizi cu două treimi din parlament! Din 470, trebuia să ridice mâna 400 de oameni.

Rep.: Băsescu e soarta ţării?Poate când e anarhie controlată…

G.C.: Da, e anarhie controlată şi direcţionată.

Rep.: Ce faceţi cu anarhia de la PNŢCD?

G.C.: Nu avem organizaţii în teritoriu. Nici la Tecuci, nici la Tg Bujor…A terminat partidul şi scriptic. Mai avea puţin şi scria la poarta PNŢCD Popa Marian Preşedinte. Cred că nu trebuia să mai scrie nici PNŢCD. Mai avea puţin şi înlocuia imaginea lui Coposu cu imaginea lui. Acum mă ameninţă. Vrea să mă intimideze cu firme de pază, de interlopi, de golani… Pe nimeni nu mă intimidează nimic. Am fost marinar, mi-a teamă doar de Dumnezeu. Când am fost marinar, am trecut prin n variante de văzut moartea cu ochii. Lupt până la capăt, ca în Legiunea Străină, merg până rad tot. Și scopul este nobil. Vreau să readuc imaginea PNŢCD, care este istorie. Ţăranul din tranşee vroia pământ, PNŢCD a fost partidul cel mai apropiat de ţăran. Este un partd eliminat, denigrat. Vreau să facem politică, cu oameni care vor să facă ceva. Nu demagogie, nu corupţie. Intrăm în teritoriu. Avem un deputat. Căutăm oameni valoroşi  la sate. PNŢCD a fost eliminat, de nepoţii lui Diaconescu, de Radu Vasile, de Lupu şi Ciorbea. Dl Pavelescu are aceeaşi gândire cu a mea. El luptă de 6 ani, vrea să-l refacă, e aripa sănătoasă, susţinută de Miluţ, contracarată uşor de Ciorbea. Este păcat să denigreze partidul. El atacă în întreg.

Rep.: PDL ne-a tras în ţeapă, ARD ne va arde cu alte şmecheii, şi PNŢCD e din această adunătură.

G.C.: Sunt speculaţii. PNŢCD  aintret în ARD, pentru a reveni la suprafaţa politicii. PDL a generat alianţa, să aducă în faţă alţi oameni. Suntem aliaţi cu Noua Republică şi cu Forţa Civică. PDL e perimat, dar ceilalţi au pregătire, sunt oameni viguroşi, nu admit traseiştii. Criteriile de integritate făcute de Macovei sunt diabolice. Ce caută Capră, Turcu sau Titi Dumitriu la Galaţi? Toată lumea le dă şuturi în fund, şi ei vin aici. Sunt nişte fosile politice, n-au ce căuta! Avem oameni noi, dar nu vrem să intrăm la luptă cu şacalii de Nica şi Saghian. Sau să suportăm trocurile lui Dobre, Finkelştain şi Toader. Vor fi surprize mari în toamna asta. Pe liste. Ei vor să meargă pe pomeni, clasice. Le promit funcţii, merge încă. Ei fac acte de caritate pe banii escrocaţi. Va fi monitorizare, băieţii sunt pe fir, avem o campanie supravegheată de Parchet. Nu se mai aplică legea, tot ce a fost era cu înlocuirea voturilor, cu chiolhanele electorale. Cum să stea miliţianul la uşa secţiei? Acum avem altă echipă, e plină de profesionişti, va fi altfel. Aştept acte de la Bucureşti şi contractul semnat de la Primărie. Abia atunci voi prelua sediul de la PNŢCD. Că se spune că este devalizat, se joacă barbut, e plin de sticle, nu mai are mobilă…Nu vrem să mai facem politică de un litru de ulei şi un kil de zahăr.

Silviu VASILACHE 12 - octombrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...