logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

În anul 2016, Unicom SA Galaţi mai avea 16 salariaţi şi a raportat, la o cifră de afaceri de 70.053 de lei, pierderi de aproape 1,5 milioane de lei.
Dar decizia de intrare în insolvenţă a acestui fost mare constructor fusese luată de către judecătorii sindici ai Tribunalului Galaţi încă din data de 10 ianuarie 2012. Datoriile firmei se cifrau la peste 26 milioane de lei, în majoritatea lor către bugetul consolidat al statului.
Dar acest „mort” avea o avere uriaşă: terenuri situate între străzile Tecuci şi Crizantemelor, practic în centrul geometric al Galaţiului. Lichidatorul judiciar a tot încercat vânzarea acestui teren, dar căderea pieţei imobiliare nu a atras pe nimeni nici la preţul de 50-55 de euro metrul pătrat.
După îndelungate negocieri, s-a găsit şi cumpărătorul: Arcada Company SA Galaţi.
Acest alt mare constructor din zonă a demarat chiar cu câteva zile înainte de 1 martie 2018 demolarea celebrei clădiri care a fost sediul central al UNICOM. Dar, în frumoasa clădire a funcţionat şi garnizoana armatei aliate a URSS… Acum e o ruină, iar aici se va edifica un complex rezidenţial, inspirat de vecinătatea complexului de locuinţe edificat de alt mare constructor, Vega 93 SRL.
Zona devine una extrem de aglomerată, blocurile „Vega” având 160 de apartamente, la care le putem aduna pe cele de pe Crizantemelor, din vecinătatea blocului „Cancaz”, recent date în folosinţă, precum şi pe cele ale complexului „Melcret”, situat între străzile Bucureştii Noi şi Tecuci.
Şi se mai construieşte încă un bloc situat în spatele parcului „Unicom”, cu ieşire în strada Basarabiei…
Deci, activitatea în construcţii este una vie, în care se trăieşte şi se moare ca în viaţă!

(R.I.) 9 - martie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...