logoImpact EST nr. 880 - 27.07.2021

Când eşti băiat deştept şi orientat, dar mai ales cinstit atâta timp cât nu dai bara-bara cu ursul, ba, din contra, ţii cu casa, cu ai tăi, iată că poţi smulge drepturi băneşti chiar de la producătorul mondial de oţel numărul unu. Aşa se face că de şase ani consecutiv, primarul de Şendreni, Paul Cristea, a reuşit să le impună celor de la ArcelorMittal Galaţi să plătească anual o taxă de mediu de 140.000 de lei.
Ciudat este că tot anual şi tot de şase ani, AMG acţionează Primăria (CL) Şendreni în judecată considerând că plata taxei de mediu este nelegală. Şi tot anual, instanţa le respinge acţiunea ca neîntemeiată, dar cei de la direcţia lor juridică dorm, căci încă nu au auzit de puterea lucrului judecat!
În ce priveşte taxa de mediu, opinăm că aceasta este justificată, terenurile agricole, curţile, grădinile şi casele celor din Şendreni învecinându-se cu Halda de Zgură şi cu capacităţile de producţie poluante. Păi numai de la masivul muntos numit Halda de Zgură se infiltrează în pânza freatică tot felul de reziduri periculoase: de la metale rare până la substanţe cancerigene. Iar în ce priveşte poluarea aerului, aceasta este mai mult decât prezentă, mai ales noaptea „ca hoţii”, dar inspectorii Agenţiei şi Gărzii de mediu mimează că fac măsurători curente ale subsolului, solului, aerului, apelor freatice şi de suprafaţă, privind gradul de poluare, datelor lor nefiind făcute publice, pentru a avea elemente de comparaţie.
Fraieri sunt şi locuitorii Galaţiului că nu fac o petiţie online pentru a determina autorităţile alese şi numite să oblige AMG la o taxă de mediu după modelul celor din Şendreni.

(G. CIORICI) 20 - octombrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...