logoImpact EST nr. 866 - 12.04.2021

Am mai scris şi vom mai scrie până o să se înroşească peniţele de la stilouri despre dezastrul şi năpasta abătută asupra locatarilor de la blocul B8 al cartierului Mazepa. Au trecut luni şi luni de zile de când blocul cu pricina s-a rupt în două, o jumătate a luat-o la vale, înclinându-se periculos spre disperarea locatarilor, proprietari ai acestuia. Panicaţi, debusolaţi, îngroziţi, sfătuiţi şi ameninţaţi de autorităţi, aceştia şi-au stâns bagajele, agoniseala de o viaţă, au luat ce au putut sau au lăsat mobila şi acareturile mai mari, luând calea pribegiei pe la rude sau pe unde au apucat. Cauzele dezastrului au fost CLARE şi EVIDENTE, fără nici un fel de dubiu, pentru orice fel de om normal la cap, responsabil sau nu, mai puţin probabil pentru Gelu Stan & Comp şi Pucheanu, care în curând o să se mai vrea încă o dată PRIMAR.
Indolenţă, sictir, jemanfişism, o atitudine caracteristică îmbuibatului şi preamăritului Director General –fără egal- de la Apă Canal. Adică, datorită vinei exclusive a magistralei şi conductelor, a canalizării ce deservea blocul B8, pusă în evidenţă de lucrările ulterioare din zonă, cât de expertiza comandată de Primărie şi plătită de către aceasta, mai mult cu scopul de „a acoperi” responsabilitatea celor vinovaţi. În mintea diabolică a acestora, s-a clocit o culpabilizare şi a locatarilor, aşa, ca proprietari şi cetăţeni oneşti ai oraşului, plătitori de taxe şi impozite, mama lor de votanţi şi încrezători ai minciunilor pe-se-diste privind grija faţă de cetăţeni, de nevoile şi necazurile acestuia! Ce poate fi mai evident decât faptul că după ce s-a reparat „magistrala”, după ce Apă Canal şi-a intrat în rol, după somnul de veci în care era cufundată, pe baza PROFITULUI URIAŞ obţinut, minunea cea mare s-a produs. Adică martorii implantaţi în a motoriza clădirea demonstrează negru pe alb că aceasta s-a stabilizat o dată cu eliminarea cauzelor. Acum, în mod firesc ar trebui ca totul să intre urgent în matca normalităţii, adică pe lângă cei câţiva locatari care nu au vrut să se mute în ruptul capului, să asistăm la intrarea în rol a Primăriei şi a celor de la Apă Canal care să facă posibilul ca şi ceilalţi locatari să revină cât mai repede la casele lor. Ori asta înseamnă o asumare de VINĂ ŞI RĂSPUNDERE, găsirea unei soluţii tehnice ca până la iarna viitoare totul să fie gata. Asta înseamnă alocare de fonduri (Apă Canal are bani cât cuprinde), aprobarea de către organismele de conducere, de către Consiliul Local, aşa cum prevede legea. Sau găsirea de soluţii mai greoaie ca timp alocat, prin proiect finanţat de Guvern, de către Ministerul Dezvoltării sau de UE sau de MUIE PSD la alegerile ce vor veni cât de curând, europarlamentare, locale şi parlamentare, că de cele prezidenţiale nici nu poate fi vorba.
Măi, domnule Primar, fă, măi omule, dovada că eşti bărbat, că ai boaşe, ia „taurul de coarne”. Şi fă în aşa fel încât să ne pară rău şi să ne rupem pixurile de găozari dacă mai scriem o vorbă rea despre Primărie şi despre Primar.

Observator 8 - martie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...