logoImpact EST nr. 889 - 20.10.2021

O ruină de bloc, cu 39 de garsoniere, a tot fost văcsuit cu var antiseismic şi amenajat cu tâmplărie şi sticlă tip termopan, pe post de elemente de rezistenţă, în ultimii doi ani. Mai mult, înainte de penultima ninsoare, bălăriile şi gunoaiele din jurul acestui bloc, situat pe strada Crizantemelor, în spatele fostului sediu al fostului UNICOM, au fost bărbierite, iar terenul a fost nivelat, dispărând şi împrejmuirea făcută praf. Primăria, se pare, nu l-a cumpărat să facă acolo o zonă pentru cazurile sociale temporare şi de urgenţă.
Din datele noastre, acest bloc a fost un cămin (alături de cel unde este acum Can Caz) cu 39 de garsoniere şi a aparţinut Unicom. Clădirea şi terenul au fost cumpărate de către Megaconstruct SRL Galaţi, care a aparţinut marelui dar defunctului Cătălin Chelu. În acte apărea şi Doina Rîmar, mama lui Cătălin.
Obiectivul a fost apoi folosit de către Chelu ca majorare de capital la CIT Tecuci, apoi, în urma fuziunii CIT cu Vitimas Tecuci, blocul şi terenul au devenit proprietatea celui din urmă. Din cauza datoriilor la bugetul de stat, DGFP Galaţi a pus sechestru asigurător pe bloc şi pe teren şi le-a scos la vânzare prin licitaţie. Cine şi-a adjudecat acea licitaţie, după scăderea valorii cu câte 25% la fiecare pas? Păi tot o firmă a lui Chelu: GALGROS, pe vremea când aici directorea Luminiţa Ţâru. De atunci, aici se tot mimează investiţii, care seamănă mai mult cu o clătire de bani, decât de faţadă de bloc.
Aici se opreşte, deocamdată, istoricul acestui bloc de locuinţe. Imediat ce vom afla noutăţi, vom reveni.

(GECO) 23 - martie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg