logoImpact EST nr. 802 - 20.01.2020

http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner.jpg

Prima bancă importantă care operează în România prin 33 de sucursale şi care până la 1 noiembrie 2018, cel târziu, îşi va închide ghişeele unde se procesa cash-ul este cea a olandezilor de la ING. Aşadar, adio depuneri şi retrageri de numerar la ghişeele acestor bănci, astfel de operaţiuni putând fi făcute doar prin cele 600 de ATM-uri ale băncii. Desigur, la mijloc sunt şi raţiuni economice, de reduceri de personal, căci în felul acesta dispar cel puţin 200 de salariaţi.
Tot până la finele toamnei acestui an îşi anunţă închiderea (desfiinţarea) casieriilor şi BCR, care încă nu anunţă modalităţile prin care va înlocui fluxul de cash. Bursa olandeză promite, de pildă, pentru companii, să colecteze numerarul direct de la sediul acestora!
Dar la mijloc mai e o cioacă de care eu m-am lovit la începutul acestei săptămâni. Băieţii deştepţi din sistemul bancar şi-au dat mâna cu interesele serviciilor, astfel încât să ne poată fi număraţi şi bănuţii ţinuţi în colţul legat al batistei. Veţi vedea că în curând nu vom mai vedea bani decât scrişi cu litere pe formularele lor securistice, căci dacă vrei să depui o sută de lei în contul cuiva trebuie să scrii în formular inclusiv amintirile din copilărie!

(G.C.) 31 - august - 2018

Lasa un raspuns


Cică Tică a cumpă

Gata, oameni buni, s-a gătat prin lichidare una dintre cele ...

Mazilire în stil PS

După numirea în funcţia de Prefect la Instituţia Prefectul Judeţului ...

La DGRFP a venit a p

Frământările de sfârşit şi început de an în Direcţia Generală ...