logoImpact EST nr. 880 - 29.07.2021

Se spune, pe bună dreptate, că omul sfinţeşte locul şi acest lucru este demonstrat cu prisosinţă în cei aproape treizeci de ani de aşa-zisă democraţie şi libertate la noi. Rolul personalităţilor, al oamenilor adevăraţi, cu boaşe, a fost întotdeauna determinant în faţa partidelor politice, a entităţilor de tot felul, plecând de la instituţii şi până la societatea civilă. Iată, oraşele cu o dezvoltare aproape exponenţială faţă de Galaţi au avut oameni destoinici, care şi-au pus amprenta semnificativ şi definitoriu, intrând în istoria localităţilor.
Din păcate, oraşul Galaţi, prin „grija” mafiei politice, a unor conducători de grupări politice structurate pe criterii care seamănă mai mult a grup infracţional organizat, nepedepsiţi de instituţiile de forţă ale statului, au avut grijă ca inşii promovaţi în faţă să fie nişte oameni de paie, butoane pentru veşnicii Nica, Dobre, Durbacă, Toader şi tot neamul lor de acoliţi.
La aceasta, bineînţeles, s-a mai adăugat şi MASONERIA de doi lei a oraşului, constituită în cluburi de recunoaştere pe cracă sau ramură a tulpinii masonice naţionale. Iar ăştia, la rândul lor, nişte neica-nimeni în mijlocul drumului, fără a fi personalităţi de forţă şi respect, o adunătură constituită doar a se promova singură pe funcţii. De fapt, o organizaţie cu caracter ocult, în care au pătruns indivizi atraşi de mirajul în a fi sprijiniţi şi propulsaţi pe structuri de conducere administrative sau politice, pe principiul faptului că lipsa de carte, de performanţă, de avere, de ştiinţă a managementului, poate fi suplinită de calitatea de a fi „FRATE”. Şi uite-aşa înţelegem noi pe deplin de ce cei optsprezece gălăţeni ajunşi de-a lungul timpului în GUVERNUL ROMÂNIEI pe diferite funcţii, de la directori, subsecretari sau secretari de stat, miniştri sau prim vicepriminiştri nu au făcut nimic pentru Galaţi, nici măcar o căcărează, acolo, de care să te fereşti în drum. De la neputinţa, neştiinţa, reaua voinţă, puturoşenia, aroganţa şi greaţa acestora care nu au făcut nimic pentru Republicuţa noastră, ar fi cazul să ne raportăm iată, la singurul brăilean care a ajuns în fruntea Guvernului şi care în numai câteva luni a reuşit să îşi pună amprenta asupra zonei Brăila – Galaţi, dar în primul rând a oraşului său natal Brăila. Absolut sigur şi precis, brăileanul acesta poreclit Terente, a reuşit să repună pe tapet PODUL de peste Dunăre, s-au parcurs toate etapele până la adjudecarea licitaţiei şi rezolvarea contestaţiilor, urmând perioada de proiectare de un an şi mai apoi încă trei pentru construcţie. Iar mai zilele trecute s-a aprobat ca, începând din acest an, să se înceapă construcţia drumului expres pe ruta Brăila – Focşani, ce va face legătura cu celălalt drum ce vine în lucru, de la Buzău – Focşani – Bacău. Dacă la toate acestea mai adăugăm şi potenţialii investitori străini „dirijaţi” spre Brăila, avem pe deplin dimensiunea contribuţiei premierului Tudose. Jos pălăria faţă de aceeaşi pălărie pe care o trântim cu năduf când vorbim de ai noştri gălăţeni de tot rahatul!

Observator 12 - ianuarie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...

Valea Mărului, în

În ziua de duminică, 18 iulie 2021, oficialităţile din localitatea ...

FCSB în cădere acc

Fără Steaua, FCSB a devenit de pluton! De la echipa ...

De la Cîţu, citire

Preţul bunurilor de larg consum, ale serviciilor, alimentelor, combustibililor, au ...