logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

După ce anul trecut a dat în folosinţă un bloc de 12 apartamente, pe strada Brâncoveanu, la vest de Plase Pescăreşti, firma Colibri SRL mai edifică un bloc de locuinţe pe strada Crizantemelor. Acesta va fi amplasat între Can-Caz şi fostul bloc al lui Chelu, care a fost un cămin de nefamilişti al fostului Unicom. Colibriul lui Liviu Andrei a cumpărat de la bănci un teren de 683 mp, de 33×21 de metri. Clădirea va avea parter plus cinci etaje şi demisol pentru 18 locuri de parcare. Vor fi 24 de apartamente, iar Liviu Andrei mi-a declarat că locurile de parcare sunt suficiente, mai ales că se va putea parca şi la suprafaţă, întrucât blocul de locuinţe va fi amplasat cu o retragere de cinci metri de la limita de proprietate. Mai mult, el mi-a argumentat cu faptul că o imbecilă hotărâre locală prevede doar un loc de parcare la 10 apartamente. Dar sigur asta este din vremea lui Ceauşescu, primarii şi şefii de la urbanism de după 1990, rămânând înţepeniţi în timp şi spaţiu!
Până la urmă, colibri va asigura la 24 de apartamente un număr de 28 de locuri de parcare: 18 la demisol şi 10 în faţa blocului. Oricum, Liviu Andrei este de felicitat că a luat drumul dezvoltatorului Corneliu Istrate, cel ce a făcut un important pionerat în materie de dezvoltări imobiliare, edificând în Galaţi minicartiere sau cartiere întregi de blocuri şi de vile.
Colibri, pe lângă cele două edificii, mai are unul important pe bulevardul George Coşbuc.

(G.C.) 25 - mai - 2018

One Response so far.

  1. Tălpău Mihai spune:

    Bună ziua, vreau să ştiu dacă se mai fac cazari la respectivele cămine si cât ajunge închirierea unei camere. Mulțumesc. O zi bună.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...