logoImpact EST nr. 802 - 20.01.2020

http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner.jpg

Prin 2014 – 2015 murea prin deces SC Consproiect SA, societate a Consiliului Judeţului Galaţi, creată de Dan-Lilian Gogoncea, pentru a deservi zona cu studii de fezabilitate şi proiecte de insfrastructură şi de construcţii civile şi industriale. Ultimul ei director a fost Ionică Simbanu, înfipt aici de penelistul Victor-Paul Dobre. Pentru a-i gestiona drumul spre insolvenţă, Simbanu încasa un salariu situat între 5.000 şi 7.000 de lei. Iar lucrurile nu mergeau aici şi din cauză că angajaţii erau cvasi-majoritar angajate. Ele erau soţii, amante sau rubedenii.
Arhitectul Nelu Mircescu a simţit în urină cum devine chestiunea, aşa că şi-a anexat un SC Atu Consulting SRL, unde nu-i de capul lui, l-a ţinut în hibernare, iar în mai 2012, când deja salariile veneau la Consproiect rar şi din ce în ce mai deloc, i-a dat slobozire la banul public din piaţă.
Din 2016, firma fostului director al Consproiect, acum co-patronul arhitect Nelu Mircescu, ia avânt. De fapt, firma în cauză a aparţinut unei doamne care şi-a cesionat acţiunile în 2012 lui Mircescu&Co.
Lucrurile merg bine, aşa încât în anul fiscal 2017 cifra de afaceri a SC Atu Consulting se duce spre 1.075.875 de lei şi un profit de 549.582 de lei, ceea ce înseamnă o rată a profitului de peste 51%!
Da, căci între iulie şi decembrie 2016, cu extensie şi în 2017, Atu Consulting care ar avea în spate un influent nepesedist, a primit numai de la Primăria Galaţi, singură sau în asociere cu Rovis Lider SRL, 168 de contracte de achiziţii directe, în valoare de peste 6 milioane de lei (circa 1,29 milioane de euro). Un astfel de contract, tot în aceeaşi asociere, a fost de 339.000 de lei fără TVA şi se referă la aceleaşi veşnice chestiuni: proiectarea şi execuţia lucrărilor de excavare, terasament şi taluzare faleza Dunării afectată de ravene. Urmează un nou contract, în asociere cu Romsit Construct, în valoare de 360.000 de lei fără TVA, apoi Atu Consulting mai înghite opt contracte singură, în valoare de 250.000 de lei, fără TVA.
Vecţi dumneavoastră, ticul verbal preferat al marelui Durbi, arhitectul Mircescu n-a putut obţine asemenea hal de contracte, cu o asemenea frecvenţă şi cu încredinţare directă, când era director la firmă de stat Consproiect, iar acum, când e băgat în faţă la o firmă privată, poate. Sigur, nea Nelu poate să ne replice cu veşnica noutate: „Cel mai prost administrator este Statul”! Dar şi tu ai fost Statul, nu numai tu, el!

Gelu CIORICI 1 - martie - 2019

Lasa un raspuns


Cică Tică a cumpă

Gata, oameni buni, s-a gătat prin lichidare una dintre cele ...

Mazilire în stil PS

După numirea în funcţia de Prefect la Instituţia Prefectul Judeţului ...

La DGRFP a venit a p

Frământările de sfârşit şi început de an în Direcţia Generală ...