logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

Într-una din zile, cu mai mult timp în urmă, am citit într-un ziar local, „motivul” pentru care edilul şef al municipiului nostru, după ce a mâzgălit vreo două cartiere, consumând vopseaua şi plătind mâna de lucru din banii noştri, în final a lăsat-o baltă. Este vorba despre ipoteticele parcări auto, care ar fi trebuit închiriate gălăţenilor posesori de autoturisme. Revenind la motivul pentru care primarul Ionuţ Pucheanu pare a zice „am tăcut şi am spus totul”, situaţia devine cel puţin hilară.
– „Am identificat în Galaţi, – spune domnia sa – un număr de 17.000 de posibilităţi de parcare, dar numărul de maşini este mult mai mare, şi, deci, nu se poate face nimic!” Oare?!
De aici, câteva întrebări misterioase bat insistent la uşă:
– Aceste maşini „mai multe”, în situaţia dată, nu sunt parcate tot în perimetrul oraşului? Că sunt parcate neregulamentar vina aparţine altora. Creaţi posibilităţi, pentru ca oamenii, plătitori de taxe şi impozite, să-şi poată parca maşinile legal, în bune condiţii, şi bine protejate.
– Cum alţi primari, din alte oraşe din Românica au reuşit să realizeze acest lucru? La ei nu erau maşini mai multe?
– Grămada de bani pe care primăria ar fi obţinut-o prin ănchirierile acestor locuri de parcare, strica?
– Ştie dom primar că, cetăţenii care lucrează pe la anumite firme în funcţia de conducător auto, vin seara acasă cu maşinile societăţilor respective şi ocupă locurile de parcare?
– Că uneori parcările din faţa blocului sunt transformate în staţii de taxi?
– De ce nu s-a încercat rezolvarea acestei probleme cu ajutorul Asociaţiilor de proprietari?
Nu se doresc animozităţi între cetăţeni? A naibii! Dar când omul se întoarce seara de la serviciu sau de la alte activităţi şi, negăsind loc de parcare în apropierea blocului în care locuieşte, şi se înjură ca la uşa cortului vecin cu vecin, asta ştie dom primar?
– Să fie cumva vorba despre apropiatele scrutinuri electorale, iar reprezentanţii P.S.D. nu vor să tulbure apele şi aşa pline cu mâl?
– Să se aibă în vedere unii apropiaţi ai P.S.D. mai chivernisiţi, cu mai multe maşini, care, probabil, cotizează într-un fel sau altul, unora sau altora, şi care nu trebuie să fie deranjaţi? Întreb şi eu, nu dau cu bâta.
– Şi, apoi, de ce s-a strecurat ideea unor posibile licitaţii? Pentru sperietoare? Diversionism?
Dacă în colaborare cu Asociaţiile de locatari – proprietari, s-ar da doar pentru o maşină. Cu o taxă fixă, ar mai exista această idee mişelească? Sau, – nu-i exclus -, să fie vorba despre comoditatea noastră tradiţională?
Vedeţi, domnule primar, câte poate zice omul la nervi?

Val Măreanu 18 - mai - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...