logoImpact EST nr. 880 - 28.07.2021

La şedinţa Consiliului Local Municipal Galaţi (CLM) de joi, 27 aprilie 2017, s-a fost împărţită marea roată de caşcaval din banul public, împărţeală dedicată asociaţiilor şi cluburilor sportive, chiar dacă nu există un regulament bazat pe criterii bine definite, aşa cum nici pentru CULTURA SCRISĂ NU EXISTĂ, ne-drept pentru care i-au fost alocaţi zero lei!
În schimb, sporturile au primit uriaşa sumă de 7,25 milioane de lei noi. Printre campionii mâinilor întinse la bănuţul văduvei se numără şi Clubul de Volei Masculin „Arcada Galaţi”, aceştia raportând un buget necesar pe anul 2017 în valoare de 5,8 milioane de lei şi cerând din bugetul local suma de 3,4 milioane de lei. Celor de la Arcada, cu patroni milionari în euro, le-a fost alocată cea mai mare sumă dintre toate cluburile: 1,3 milioane de lei.

Mantu şi Humă exportă banul public prin stranieri!

De bun simţ, lucrurile stau aşa: ok, aveţi hobby-uri, bre, alde nea Mantu şi nea Humă (patronii uriaşei firme Arcada Company), vă place voleiul masculin, aţi cumpărat o echipă care să vă poarte numele companiei pe tricouri, pentru a vă face şi mai cunoscuţi în ţară şi în Europa, plătiţi, nene, de ce săriţi mereu şi la beregata banului public? Că doar miliardele de lei nu le faceţi singuri, ci şi datorită acestei comunităţi locale, căreia este firesc să-i întoarceţi ceva din câştig, nu să îi tot luaţi.
De pildă, aşa cum am mai scris în Impact-est şi v-am şi felicitat, compania voastră, întinsă de la colac peste pupăză, până la pod peste apă, a realizat în anul fiscal 2015 un profit net de aproape 65 milioane de lei noi şi, tot conform siteului ANAF, aveaţi în conturi uriaşa sumă de circa 237 milioane de lei noi. Şi atunci, de ce simţiţi NEVOIA să luaţi şi din banii adunaţi de la amărăştenii acestui oraş îngenuncheat economic suma de 1,3 milioane de lei, când puteţi susţine personal şi o echipă de fotbal în Divizia „A”, nu doar una de volei? Desigur, echipa a câştigat anul acesta primul mare trofeu naţional, constând în Cupa României la volei masculin, umilind cu 3-0 la seturi campioana ţării, Municipal Zalău. Dar, dacă ne uităm puţin la numele jucătorilor şi antrenorilor constatăm că voi exportaţi lejer jumătate din aceşti bani publici, căci lotul are (avea) în componenţă nouă străini şi 11 români, din care au plecat la alte echipe trei români şi un străin, încât aţi rămas cu opt români şi opt străini.
Sigur că prin câştigarea cupei, echipa voastră, care e şi pe locul trei în campionatul naţional, va juca în sezonul următor în cupa europeană de volei masculin.

Humă şi Mantu, 138.600 de euro la dispoziţia DNA

Sau, uite, dovediţi-vă nevinovăţia, atât voi cât şi armata de 11 inşi care a semnat seria de documente pentru decontarea a 138.000 de euro din fonduri publice ale UE, şi puteţi trage din cont suma de 138.600 de euro aflaţi acum la dispoziţia DNA-ST Galaţi, şi băgaţi-i, bre, în echipa voastră, care alături de alte sporturi au înghiţit pe nemestecate întreaga cultură scrisă. Dar, de fapt, de vină nu-i cine cere, prost e cel ce dă din bunul altora ca dintr-al lui.
Revenind la cei 138.600 de euro reţinuţi într-un cont, vă reamintim că DNA a acuzat firma Arcada că a depus la Ministerul Transporturilor, ca beneficiar al lucrărilor executate de către Arcada, DOCUMENTE FALSE privind reconstrucţia infrastructurii în judeţul Vrancea, infrastructură distrusă de inundaţii.
Printre alte raportări, apare şi cea a plantării a 30.000 de puieţi de salcâm manoperă şi material decontat tot din banii publici ai Uniunii Europene, plantarea puieţilor făcându-se, conform anchetatorilor, doar în visele miliardarilor de la Arcada. Dosarul stă la dospit, din 2016, la Tribunalul Galaţi, vinovaţii de serviciu fiind 11 persoane care au semnat documentele, aşa că Siru Mantu şi Mihai Humă n-au decât să rătăcească în voia busolelor prin căsoaiele de tip aziluri cu piscină şi teren de tenis, pe care şi le-au edificat pe strada Grădina Veche. Sau să se polenizeze ca bondarii, prin vastele livezi ale înşfăcatei SEROMGAL, unde şi-au făcut cea de a doua fabrică de pâine, devenind mai mult decât un Galmopan defunct.
Deci, eu cred că de bun simţ şi de onoare este să vă susţineţi singuri hobby-urile, nea Spirule şi nea Mişule, că doară nu v-au chemat contribuabilii să faceţi fabrică de volei, de pâine, de asfalt, de ciuperci, de prune şi cireşe, de betoane, de caise şi de armături.

Gelu CIORICI 5 - mai - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...