http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

Frate, se pare că eşti cam degeaba medic (pentru că la foarte mulţi titlul de doctor e doar unul onorific!) în spitalele de stat, dacă nu ai şi cabinet privat! Căci la ce naiba să te mai duci la stat, dacă nu ai şi un cabinet privat unde să-ţi externalizezi pacienţii care nu-şi permit decât sistemul de sanitar de stat, la care cotizează ca asiguraţi. Dar nevoia… plus că vei mai reveni la medicul din spitalul de stat, aşa că…
În ediţia de faţă luăm ca exemplu centrul medical multidisciplinar al firmei Esomed, patronată de dr. Octavian Petrişor.
El a început cu cabinetul de medicină internă şi endoscopie digestivă, în anul 2004, iar în 2011 iată-l în spaţiu nou pe strada Română nr. 236, unde medicina de prevenţie duduie. Până aici, ca şi de aici încolo, totul e ok, nu OK Medical, că dăm de proful DIVIDENTE!.
În 2015, firma familiei Petrişor a avut o cifră de afaceri de 551.255 lei şi un profit net de 51.313 lei. În 2016, c.a. a crescut la 612.288 lei, în timp ce p.n. a scăzut la 26.465 lei. Da, dar firma Esomed dă de papa la o grămadă de colegi-medici sau chiar doctori – din Spitalul Militar de Urgenţe „Aristide Serfioti”, unde munceşte şi dr. Petrişor, în Secţia medicală, cu contract de PFA sau o formă asemănătoare.
Firma sa are, pe lângă cei cinci salariaţi (în medie) şi un număr de 12 medici şi două asistente medicale cu care salvează bolnavul sistem de stat, şi care tocmai din această cauză stimulează dezvoltarea sistemului paralel. Din cei 12 medici, 8 (opt) sunt din Spitalul Militar de Urgenţe, la care se adaugă şi toate cele două asistente medicale!
Cu puţin efort o să aranjăm ca pe frontispiciul clădirii centrului medical Esomed să fie dăltuită titulatura de …mini-spitalul militar privat… de la stat!
Trăiască Hippocrate!

N.R. A, cine doreşte să afle şi numele medicilor – colegi de militar la privat – să spună pe mail sau la comentarii în ediţia online!

(A. Serfi) 16 - martie - 2018

2 Responses so far.

 1. maria spune:

  Nu este un act de concurenta neloiala?…Angajat ca medic la stat- spital, iti iei clientii- pacientii de aici. Unde este piata libera, concurenta intre competitor? Practic, in speta, nu competenta, profesionalismul, pregatirea fac diferenta , ci faptul ca ai de unde sa-ti iei/obligi pacietii sa vina la tine. Asta a nascut forma de economie de piata in Romania… Concurenta este definite ca o lupta intre competitori pentru atragere clienti fata de oferta pe care tu o propui.
  Emeritul prof.dr. Capatana de la Facultatea de Drept Bucuresti, ,licentiat la Sorbona , interzis ca sa predea in perioada comunista, care mi-a a fost profesor in 1991,coordonator de lucrare pe Dreptul concurentei ,sustinea ca ar trebui sa existe domenii inchise prin lege ale concurentei si dadea spre exemplificare, ca un tinichigiu anagajat la o firma la stat nu poate sa -si deschida o afacere cu acest obiect de activitate. Ce sa mai spunem in cazul doctorilor…Asa a fost distrus sistemul medical la stat,medicii au luat din spitale aparatura, instrumentar, pacientii , si iata reteta succesului in afacerea cu sanatatea, viata noastra…
  Avem Legea concurentei, dar cine s-o aplice, majoritatea politrucilor sunt din din aceasta casta si tin aproape.

 2. maria spune:

  Acelasi lucru este valabil si in alte sectoare, din cauza unor directorasi numiti politic.
  La Electrica Galati, societate specializata in intocmiri proiecte retele electrice, daca mergi in vecinatate , vezi, ca rasarite precum ciupercile dupa ploaie, societati de proiectare retele electrice, bransare, care ” capata „clientii direct din ograda Electrica… Cine este in spatele acestor societati? maharii, bosii , sindicalistii din Electrica apeleeaza la interpusi. Actele de simulare, societati conduse prin interpusi sunt sanctionate de lege… Dar, sub apanajul pietii libere , se fura Romania de alde nimeni…acesta este un exemplu, dar in fiecare domeniu exista acesti interpusi ai maharilor, si lista e deschisa.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...