logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Au avut noroc: un procuror puţin nervos, o adopţie suspectă, un copil nevinovat, subiect intens mediatizat în televiziune şi presă

Asta este treaba prin această ţărişoară de vreo lună încoace. Cum-necum, această linişte suspectă a coincis cu condamnarea şi trimiterea după gratii a lui Liviu Dragnea. Dacă în ultimii doi ani subiectele abundau în presă şi în televiziune, ce seară de seară ne prezenta tot felul de subiecte care de care mai interesante – fuga blondei de la Cotroceni, fuga şefei de la D.I.IC.O.T, Alina Bica, apariţiile domnului profesor Tudorel Toader, ministrul justiţiei, apariţia doamnei prim ministru Viorica Dăncilă, disputa pe pensii, acuzele permanente, despre diverse fapte penale comise, dintre Liviu Dragnea şi preşedintelele Iohannis, alegerile pentru parlamentul european şi multe altele -, brusc, de vreo două-trei săptămâni s-a instalat a linişte suspectă atăt în presă cât şi la televiziune şi, cel mai important, dinspre partea instituţilor de forţă nu mai apărea ceva deosebit care să tulbure apele. Dragnea nu mai este pe post şi la post, domnul Iohannis are un zâmbet larg şi nu mai vorbeşte de penali, totul este ok în această ţară. A mai apărut deunăzi domnul Isărescu să ne mai spună ceva de rezerva de aur, cum că ar veni în ţară, zice dumnealui, doar aşa vreo câteva zile, să vedem şi noi că mai există.

Furtună în justiţie de la nervii unei procuroare

În liniştea ce a cuprins instituţiile statului de vreo lună încoace, în loc să auzim ce se mai întâmplă cu marile dosare de corupţie, de ceva parale ce urmează a se recupera, ce se mai întâmplă prin dosarele fierbinţi din instanţe, auzim de un caz de abuz în ce priveşte un caz de adopţie, respectiv o implicare nejustificată a unei procuroare super nervoase (o fi de la căldură?) în ce priveşte luarea unui copil de la asistenţii maternali în vederea predării către părinţii adoptivi. Nimic de zis, reprobabil modul de acţionare într-o astfel de situaţie, cazuri de acest gen probabil că sunt foarte multe, dar mai puţin aduse în atenţia publicului. Noroc că a ieşit la iveală un abuz săvârşit de un procuror ce s-a implicat peste măsură într-un caz de adopţie şi instituţiile au ieşit rapid la rampă, condamnând atitudinea procuroarei nervoase. Imediat s-a implicat procurorul general, C.S.M-ul, care discută cazul procuroarei implicate în acest caz, instanţele de judecată îşi pasează dosarul acestei adopţii de la una la alta şi uite aşa suntem bombardaţi cu acest caz. În rest, linişte şi …caniculă. Reprobabil ce s-a întâmplat, inadmisibil, dar aceste fapte parcă au luat o amploare şi o implicare mediatică uriaşă a instituţiiilor care nu au fost atît de prompte şi doritoare de mediatizare în cazuri la fel de grave dar de altă natură, vizând multe parale şi personaje cunoscute. Oare de ce nu ies aceşti domni să ne spună ce sa mai întâmplă cu dosarele de corupţie intens mediatizate în ultimii ani, ce se mai aude cu încasările A.N.A.F-ului de la marii datornici etc.

Linişte suspectă pe toate fronturile. Să fie liniştea dinaintea furtunii?

Cam aşa s-ar părea dacă ne gândim la ce s-ar putea ascunde în spatele acestei linişti din partea politicienilor, a preşedintelui, care nu prea mai are cu cine să se răfuiască, a şefilor instituţiilor de forţă, D.N.A, D.I.I.C.O.T, domnul Ghiţă nu mai apare la televizor prin telefon din Serbia să mai ameninţe cu dezvăluiri fabuloase, domnul Toader nu mai apare pe ecrane, parcă nici n-ar fi fost ministru cândva, domnul fost consilier al doamnei Dăncilă, Darius Vâlcov, a dispărut subit, fosta şefă a D.N.A-ului, Codruţa Kovesi, a dispărut şi ea, domnul Teodorovici, ministru al Finanţelor, apare tot mai rar, iar lista poate continua. Ce să fie, ce să fie? De ce atâta linişte? Nimeni nu vorbeşte despre creşterea preţurilor din ultimele luni, de ceva autostrăzi date în circulaţie, de ceva investiţii remarcabile, despre ce se mai întâmplă cu marile dosare de corupţie atât de mediatizate în ultimii ani, dacă s-au recuperat ceva parale, D.N.A.-ul, D.I.I.C.O.T-ul, tac, de parcă nici nu ar mai exista. Mai ştiţi ceva de fosta şefă a D.N.A-ului, de domnul Portocală, ceva de extrădarea doamnei Bica sau a prietenei ei de „suferinţă” din Costa Rica? Nu prea se mai aude nimic din partea acestor instituţii şi nici de subiecte fierbinţi. Avem noroc, a apărut un subiect foarte fierbinte, mediatizat intens şi cu apariţii zilnice: canicula. Metereologii sunt pe ecrane de cîteva ori de dimineaţă până seara şi ne prezintă cifre înspăimântătoare, caniculă 49 grade, furtuni, vijelii. Şi ar mai fi ceva: nunta din puşcărie a năzdrăvanului Mazăre. Când vom afla ce-i cu această linişte misterioasă vă vom informa.

Leo IANCULESCU 5 - iulie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg