logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

Da, doamnelor şi domnilor distanţaţi, acum şi în metri mulţi, nu doar în metri sociali!, noul sediu al companiei de construcţii, mai ales de căi ferate, poduri şi tuneluri, a crescut din 20 februarie încât abia a încăput în imagine… Atunci, în februarie, fostului important costructor UNICOM i-a fost trasă de sub existenţă ultima cărămidă: ca-n „Ciocoii vechi şi noi”. Deci, în februarie a.c., utilajele de forţă ale noului constructor edificat de maeştrii de ceremonii Humă şi Mantu, au ras de pe faţa pământului situat pe strada Tecuci, o clădire impregnată de istorie, cu o arhitectură aparte, aşa cum era şi firesc înainte de debarcarea comunismului de pe tancurile sovietice. Sigur că sediul a plăcut acestora, dovadă că şi-au instalat cartierul general fix în această clădire.
Acum, parcă aruncată prea în cărare-trotuar-stradă, se înalţă această bâzdâganie din oţel, beton şi din sticlă, pentru ca antreprenorii Arcada să câştige teren în spate, unde, chipurile, vor edifica, cu pompoasă denumire, „Cartierul Arcada”. Sigur că nu e loc de parc, grădiniţă, şcoală, dispensar, cinematograf, ca să poată fi denumit cartier, dar când te numeşti Humă cu extensii ale protecţiei în servicii, fie ele şi în nordul Moldovei, botezi şi cununi edificii prin patrie, cum te ia doar gura pe dinainte.
Mă bate un gând de umire: să constat că linia ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul „Henry Coandă” a crescut în lungime cât sediul propriu al Arcada în înălţime!
Şi ca să închei, vă rog să re-vedeţi în memoria voastră cum arată sediul din Brăilei colţ cu Constructorilor, sediu în care aceeaşi societate a stat cu chirie circa 20 de ani în edificiul famigliei Eugen Durbacă!

Gelu CIORICI 14 - mai - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...