logoImpact EST nr. 880 - 30.07.2021

Nenorocire! Asociaţiile de blocatari-proprietari lovesc nemilos, neiertător. Mulţi amărăşteni care nu au nici bani de înmormântare, în genere oameni ajunşi la senectute şi abandonaţi singurătăţii, sunt victime sigure, asociaţiile, prin preşedinţi şi conducerea colectivă scoţându-le locuinţele la vânzare, acţionându-i în instanţă şi apoi investind hotărârea definitivă cu titlu executoriu, prin executor judecătoresc. Este şi cazul lui C.P., provenit dintr-o familie renumită a Galaţiului, care a locuit la blocurile de la Romarta Veche, acestea fiind construite în 1954 şi primele edificate în Galaţi.
Moştenitorul C.P., care a fost inspector la Agenţia pentru Protecţia Mediului, a rămas… în aer, adică nici măcar la etajul al treilea unde este situat apartamentul moştenit.

La un debit de 11.450 lei, penalităţi de 17.800 lei!

Din discuţiile pe care le-am avut cu responsabili ai Asociaţiei de Proprietari ai blocului „L” de la Romarta Veche, adică de la kilometrul zero al Galaţiului, „omul problemă” i-a ameninţat pe responsabili că dacă nu e lăsat în pace, provoacă o explozie cu cele două butelii de aragaz pe care le avea în apartament… Apartament care este plin ochi cu resturi menajere, cu vechituri, încât viitorul proprietar trebuie să radă inclusiv tencuiala şi şapa pe care a fost cândva parchetul de stejar.
În sfârşit, din fotografia care însoţeşte articolul, focusată pe ferestrele apartamentului situat la etajul trei, se poate deduce în ce hal este interiorul locuinţei.
La data când locatarul C.P. a fost acţionat în judecată, debitul era compus din 11.450 de lei, plus penalităţi uriaşe de 17.800 de lei, adică, în total, 29.951 de lei.
Debitul la zi, adică la 20 aprilie 2018, era de 36.265 de lei, în care sunt incluse şi penalităţile.

Un nepot din Braşov a achitat 10.000 de lei

În toată această perioadă de când proprietarul a intrat în tot soiul de rătăciri ale sinelui, un nepot de-al său care locuieşte în Braşov i-a plătit la Asociaţie, într-un an de zile, în patru tranşe, câte 2.500 de lei, în total 10.000 de lei noi, adică aproape de datoria de bază de… 11.450 de lei. Şi cu toate astea, înverşunarea diriguitorilor asociaţiei, provocaţi şi de comportamentul agresiv şi de vandalismele exercitate asupra unor bunuri ale lor, l-au lăsat pe C.P. fără locuinţă… Nepotul din Braşov şi-a sistat şi el tendinţele de binefăcător şi de salvator, aşa că Biroul Executorului Judecătoresc „Cornel Râpan” i-a scos apartamentul la vânzare, conform deciziei instanţei. Preţul de pornire a fost de 32.400 de euro şi a fost adjudecat de la prima strigare de către un anume Vitalie Stoiu (probabil basarabean), căci, acolo, în blocul „L”, mai sunt câteva apartamente prin care sunt „rulate” fetiţe din Republica Moldova!
Ehei, dar ce va face executorul judecătoresc cu restul sumei rămas după stingerea debitului de 36.265 de lei? Căci, orişicât, 32.400 de euro x 4,6563/euro este egal cu 150.864,12 lei, diferenţa în favoarea debitorului fiind de 118.464,12 lei noi, bani cu care C.P. îşi poate cumpăra oricând un apartament cu o cameră, spaţios şi decent, restul sumei putând fi adăugat pensiei din care îşi poate achita lejer întreţinerea, cât timp o mai trăi.
Dar, se pare, are o dambla: ambii părinţi decedând în acea locuinţă, el îşi doreşte să moară tot aici, dar nici măcar moartea nu-i mereu de capul nostru!
Şi când te gândeşti că acest proprietar locuieşte aici de copil, adică din 1956, blocul fiind edificat, cum am mai spus, în 1954…

Gelu CIORICI 25 - aprilie - 2018

2 Responses so far.

  1. Maftei spune:

    De ce nu auzim că instituţiile statului scot la vînzare vilele şi maşinile de lux ale marilor şmecheri ce datorează sume uriaşe la stat. Bună e legea dar se aplică mai mult pentru cei amărîţi cînd e vorba de luat bani de le ei.

  2. Sima A spune:

    Asociaţiile sunt promte se pare la recuperarea datoriilor.Dar finanţele de ce nu sunt la fel de promte privind recuperarea datoruulor de la diverse persoane fizice ce au datorii sume ce nu le cîştigă un amărăştean în zeci de ani muncă. Oare de ce?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...