logoImpact EST nr. 844 - 27.10.2020

Nu mai este niciun secret că majoritatea firmelor de succes ce fiinţează în Republicuţă nu sunt de capul lor, adică meritul nu este numai al patronilor înregistraţi la Oficiul Registrul Comerţului. Mai pe şleau spus, cică în spatele oricărui om de afaceri mai răsărit stă de regulă un partid sau un politician, cineva din justiţie sau poliţie (musai mai mărişor ca funcţie), din administraţie (cel puţin director) sau din rândul finanţiştilor care în mod mascat (nu direct) le supervizează contabilităţile şi-i apără de toate „relele”, ca influenţe externe asupra afacerilor.
De necazuri, belele de tot felul, controale, amenzi au parte doar majoritatea, care nu au spate şi care nu cotizează la greu lună de lună pentru protecţie şi toate cele. În atare condiţii nu ne mai miră averile nesimţite şi incomensurabile ale unor lefegii, ale unor indivizi care au trăit dintotdeauna ca salariaţi la STAT şi pe care nu-i strânge nimeni de gâlci, fiind de fapt într-o frăţietate a junglei îmbuibaţilor solidarizaţi de interese. Uite, noi o să venim cu un exemplu concret, pe baza zvonurilor şi bârfelor din târg, spuse aşa, pe şoptite, prin birouri, pe la colţuri, la o cafea. Cică un director din Primăria Galaţi, îmbuibat nevoie mare, răspunzător de investiţii, ar fi implicat în a suge cu conducta călare pe siloz de la mai multe firme.
Una dintre acestea, care s-a dezvoltat ca Făt Frumos din Lacrimă, într-o zi cât altele în şapte, ar fi CIPSOR. Acum noi nu ştim cum stă treaba, ceea ce am aflat întrebând în stânga şi dreapta este că firma aceasta care se ocupă cu tâmplărie de aluminiu (cam cu aşa ceva s-a ocupat şi Capetis înainte de a deveni un bugetar demn de invidiat) a ajuns lider regional pe acest segment de activitate. Mai mult, gurile rele spun că în timp ce alte firme cu acelaşi profil au închis porţile sau se dau de ceasul morţii că se bat de muscă, ăştia de la CIPSOR râgâie de treabă, contractează la greu, câştigă licitaţii sau au încredinţări directe fără număr.
Şi, pentru ca totul să aibă o latură de mister, mai este şi amplasarea halelor de producţie „la ţară”, în comuna Independenţa, la margine, spre câmp, spre a nu fi „deranjaţi” sau controlaţi. Adică departe de ochiul vigilent al organului sau al indiscreţilor din instituţiile cu drept de control.
Dar ce spunem noi? Cel care veghează, de la Primărie, cică are grijă de toate şi de tot.
Acum, bârfele sunt bârfe, de regulă se spune că până nu faci foc nu apare fum, draku’ ştie.
S-ar putea să fie doar simple speculaţii, rămâne în sarcina celor îndrituiţi de lege să afle adevărul şi să-l spună şi nouă, pentru a-l publica în gazetă.

Jap 7 - iulie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...