http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

• Ape tulburi la Poli Iaşi. Andrei Cristea a fost demis din funcţia de antrenor. Va rămâne doar jucător. Păcat! Un fotbalist de primă mărime, şi un om formidabil, a ajuns minge de ping-pong pentru nişte neica nimeni.
Pentru funcţia rămasă vacantă, se vehiculează mai multe nume de antrenori: Gigi Mulţescu, Vasile Miriuţă sau Claudiu Niculescu. Şi ca tacâmul să fie complet se dă ca sigură demiterea preşedintelui Ciprian Paraschiv şi a lui Anton Heleşteanu. Când la un club de fotbal din România sunt atâtea probleme acestea nu se rezolvă cu tot felul de demiteri aiuristice.
• FCSB-ul nu avea cum să lipsească din peisaj. Gălăgiosul Gigi Becali, a trimis o scrisoare imperativă către CCA, în care îşi evidenţiază marea nemulţumire, astfel: „Pierdem bani din cauza arbitrilor. Şi, cam cine credeţi că este vinovatul numărul unu, dacă nu CFR-ul.” Şi are dreptate! Singura echipă care nu şi-a plecat capul la PALAT, şi care a avut nesimţirea să le fure (ştiuletele) titlul de sub nas, trei ani la rând, şi care să mai şi evolueze în competiţiile europene, uneori chiar cu succes. Boierul Becali nu poate ierta asta. Ar mai întregi numărul acuzaţiilor cu Iştvan Covacs şi Cătălin Popa. Chiar şi Ovidiu Haţegan. Aceştia parcă nici nu ar fi auzit de patronul FCSB. Şi că acesta confundă tot ce există în fotbalul românesc cu proprii săi subordonaţi.
Şi dacă Federaţia şi Liga sunt de multă vreme prinse la ciochinarul cu trofee ale finanţatorului, consideră domnia-sa că multe n-ar mai fi de cucerit. Şi, după cum echipa nu prea se mai descurcă, iar campionatul ce urmează s-ar părea că este compromis şi în anul acesta, singura soluţie era ca, cei doi certăreţi, să iasă la treabă. Cred că a-ţi înţeles. Este vorba de Gigi Becali şi MM Stoica. Aceştia atacă cu tir susţinut CCA-ul, singura redută care încă mai rezistă, şi îi cer lui Kiros Vassaras, preşedintele CCA-ul, să-i convoace de urgenţă pe arbitri în şedinţă, şi să-i atenţioneze că FCSB nu le mai tolerează greşelile. (Erorile făcute de arbitri, din neatenţie sau, la modul interes, sunt multe şi extrem de grave. Dar asta nu se întâmplă numai FCSB-ului. ) În această situaţie, dacă toţi boşii care posedă club de fotbal, s-ar duce la Kir VASSARAS cu jalba-n proţap, cerându-i arbitrii care le convin, circul ar fi asigurat, iar privatizarea arbitrilor la bucată, garantată.
Cumplit meşteşug de tâmpenie, vorbă neîntrecutului nostru povestitor Ion Creangă.
• În Cupa României, Dinamo a câştigat la Călăraşi cu scorul de 3-1. Iată, în sfârşit şi o veste bună pentru oropsiţii suporteri din Ştefan cel Mare. S-ar părea că echipa bucureşteană într-adevăr este foarte bună pentru Liga a doua.

În urma disputelor total în defavoarea fotbalului românesc, acuzaţii grave către LPF şi FRF

Sunt categorisite ca „Structuri de tip mafiot”! Fostul mare arbitru internaţional Adrian Porumboiu lansează acuzaţii grave la adresa celor două foruri care diriguesc fotbalul autohton, în contextul blocajului apărut în implementarea arbitrajului video în Liga 1. Toate deciziile majore în acest sens sunt în mâinile Ligii. Amestecul Federaţiei, este unul deplasat. Alţii, dimpotrivă, susţin că dacă CCA-ul cu arbitrii săi aparţin Federaţiei, aceasta este răspunzătoare, şi nu un „Gică Contra” cum apreciază Porumboiu. Important este că, un sector de activitate, de un interes imens, este jucat la zaruri de nişte indivizi, puşi acolo pe interes, în detrimentul sportului românesc.
Şi, ca un exemplu, ultima ţară înscrisă pe lista selectă e Serbia. În total, un număr de 37 de ţări de pe mapamond, cu fotbal mai mult sau mai puţin dezvoltat, au implementat sistemul VAR. Printre ele Bulgaria, Thailanda, Rusia, Slovacia, Cehia, Israel şi aproape toate ţările din Europa. Dar, pentru că din păcate mai există şi un „dar”, ca şi în politică, şi în vârful fotbalului românesc sunt semănate tot felul de ierburi cu sistem parazitar, fie oamenii serviciilor, fie „cumetri” politicienilor, fie o mulţime de neaveniţi.

U Craiova – FC Botoşani 1-0
Echipa olteană, după cum se vede, a trecut la un nivel superior. De la un 0-0 perseverent, la 1-0. De data asta, norocul s-a numit Baiaram. Botoşaniul, în schimb, se îndepărtează vizibil de ţinta propusă, play-off-ul. Tot făcând pomeni, nu-i exclus să rămână pe dinafară.

UTA – CFR Cluj 0-1
Marfarul din Gruia, de data asta a mers cu saboţii de frână puşi. Şi, fiindcă sunt doar o aglomeraţie de roţi, care se învârt independent (întoarcerea lui Bordeianu nu înseamnă mai nimic, acesta jucând absolut haotic); fără o locomotivă evidentă, echipa ardeleană nu va arăta ca o echipă europeană. Şi chiar dacă i-ar face din nou pocinogul lui Becali, asta s-ar datora atât norocului, cât şi ajutorului dat de echipa lui dom Gigi.

FCSB – Gaz Metan Mediaş 1-0
Rezultatul chinuit, obţinut cu greu la sfârşitul meciului, şi care l-a hotărât pe Răzvan Pleşca să renunţe la fotbal. Altminteri, trofeul suprem se va materializa în urma confruntărilor directe, ce vor avea loc între FCSB, CFR ŞI U Craiova. Va câştiga cel mai bun? Întreb, fiindcă, şi la meciul acesta arbitrii au fost decisivi. Nu au acordat trei penalty-uri clare, două pentru Gaz Metan şi unul pentru FCSB.

Ioan Dan PINTILIE 19 - martie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...