logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

Academica Clinceni, echipă de genul celor care pe vremuri de demult, era transportată dintr-o comună în alta, unde trebuia să dispute câte un meci de fotbal, cu camionul CAP-ului iar la sfârşitul partidei, fie că erau în câştig sau în pierdere, erau cadorisiţi de tov. Preşedinte cu un şold de porc şi câte două bericici la halbă. Echipa din comuna Clinceni are cel mai mic buget din Liga 1, dar are jucători care iubesc fotbalul şi joacă cu drag şi cu tragere de inimă, şi astfel au ajuns pe locul 2 în play-out, înaintea multor echipe cu ştaif.
„Per total sunt mulţumit”, spune Poenaru, „vom sărbători cu o bere, că mai mult nu ne putem permite”. Va să zică nu tu şold nimic… „Dacă vom învinge la Iaşi, sperăm să rămânem în Liga 1” . Multă muncă şi mai multă modestie. Vedeţi dom Gigi?
Se poate şi fără bani, bani, bani…
Despre Gaz Metan-Astra 0-4 orice comentariu este de prisos. Risipă de energie intelectuală.

FCSB – CFR Cluj

Amânat din cauză de Păun.
Se spune că jucătorul Adrian Păun ar fi fost descoperit cu un puişor de COVID 19. Sincer, parcă n-aş crede. Mai ales după felul în care au explodat Mihai Rotaru şi Sorin Cârţu, ambii şefi ai echipei craiovene.
Mai ales după discursul total necenzurat al lui Cârţu, te duci cu mintea la tot felul de năzbâtii. Cine mai poate să înţeleagă ceva din tot ce se întâmplă în prăpăditul nostru de fotbal. Despre aiureala cu sponsorizarea CFR-ului de către guvernul Viktor Orban şi intenţia acestuia de a racola anumiţi jucători din lotul echipei pentru a-i specializa în limba prietenă a UDMR-ului, ca apoi să joace în echipa naţională a ţării vecine şi PRIETENE, ce se mai poate comenta. I-atât de multă naivitate, încât şi eventualele bârfe ar sta la coadă să se înscrie la o porţie de COVID 19.
Dar, iată că zvonacii de serviciu, cu limbariţa nevaccinată, pentru enervarea maximă a lui Cârţu, susţin cu „tărie”, că nici Craiova n-ar duce lipsă de aplaudaci suspuşi. De electorat, Lie, Lie, ciocârlie!
Gigi Becali (credeaţi că l-am uitat?) se arată a fi tare bucuros de această amânare. Poate să-şi pregătească în linişte jocul cu SEPSI Sf. Gheorghe, din finala Cupei României.
Presupunând că poate rata această oportunitate, nu mi-aş dori nici o clipă să mai aflu în pielea lui Toni Petrea, actualul antrenor principal.
Dinamo angajează jucători. Nu contează dacă au avut sau nu vreo legătură cu elementul intitulat fotbal, dar, având exces de coronaviruşi pe stoc, nu prea ştiu ce să facă (scuzaţi cacofonia) cu ei.

FC Botoşani – U Craiova 0 – 2

De câte ori am afirmat că fotbalul autohton este unul de categorie inferioară la maxim, am avut în vedere mai multe situaţii extrem de evidente, cum ar fi faptul că majoritatea jucătorilor care părăsesc campionatul naţional, pentru un trai chipurile, mai bun, fie că sunt de naţionalitate dacică, fie că provin din alte campionate, ajung la echipele la care se duc să fie rezerve calificate, să fie împrumutaţi pe la alte cluburi, sau retrogradaţi la echipele din eşaloanele inferioare. Ca să nu mai spun de nivelul fotbalului practicat chiar şi la prima Ligă, încât, s-a ajuns să nu le mai fie frică nici la ţări precum Malta, Insulele Feroe, care cu ciobani şi cu oi la un loc adună vreo 30.000 de suflete, sau ţărişoarele desprinse din R.S.F. Iugoslavia.
Şi-acum să spunem şi câteva cuvinte despre meciul de la Botoşani. Ca valoare a fost de nivel mediu.
După cum a spus şi Marius Croitoru, atât se poate. Păi, dacă atât se poate, ce căutăm noi în Europa?
Ne vor înghiţi fără apă. Craiova, cum-necum, a mai făcut un pas spre titlul visat de 29 de ani. Asta şi cu ajutorul arbitrului, care a refuzat un penalty clar pentru moldavi, la scorul de 0-0 care ar fi schimbat multe, dar mai ales a lui A. Chindriş, care, a auzit el, că la echipa olteană e mare lipsă de fundaşi centrali.
Concluzie: Pentru ca CFR-ul să ia titlul şi anul acesta, trebuie să câştige tot, adică cele trei meciuri, ceea ce este posibil, dar mai sigur, nu.

DIP - DIP 24 - iulie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF