logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Sau cum îl ajută FRF pe Gigi Becali

Federaţia Română de Fotbal îi dă două mâini de ajutor lui Gegi Becali, ca să oprească CSA Steaua de la promovare în liga a doua.
Aşadar, în mod pervers, FRF a plasat pe cele două (CSA Steaua şi FCSB2) în aceeaşi serie, fapt care îl ajută pe dom Gigi clar. Şi asta pentru că, prin nepotul său, Vasile Geambazi, controlează net FCSB2. De altfel, asta a şi declarat jupânul de la FCSB:
„Vor vedea ei ce se va întâmpla când vor ajunge în liga a treia! Îi ţin acolo câţiva ani.” Nu are rost să explic cum. Oricine îşi poate închipui. Deocamdată, prima înfruntare dintre cele două a fost în favoarea Stelei. Şi, pentru că totul depindea de federaţie, oamenii lui Burleanu şi Stoichiţă au hotărât componenţa seriilor, aşa cum a vrut muşchiul lor, şi al lui Becali, bineînţeles. Este adevărat, criteriul geografic primează în alcătuirea seriilor, au mai existat şi excepţii în care federaţia a evitat să „împerecheze” cluburi implicate într-o rivalitate locală, şi putea face asta şi acum, pentru a se evita ca suporterii celor două echipe să nu fie puşi faţă în faţă. Nu este greu de ghicit de ce!
Cluburile au luptat până acum doar în instanţele judecătoreşti. Gruparea Ministerului Apărării Naţionale a obţinut numai decizii favorabile, în felul acesta Becali Gigel a fost deposedat de numele istoric STEAUA BUCUREŞTI şi de marca tradiţională, cu tot cu palmares, şi ce mai era pe acolo. Mai mult, Clubul Sportiv al Armatei pretinde ca FCSB-ul să-i achite 36.000.000 de euro pentru utilizarea fără drept a denumirii Steaua Bucureşti, timp de 10 ani, ceea ce ar conduce la falimentarea echipei lui Gigi Becali, care, declară (sic) cum că el nu ar fi câştigat nici un euro de pe urma acestei afaceri. A uitat oare de una dintre cele 10 porunci care spune că „să nu minţi”? Oricum, el a mizat pe faptul că pentru fiecare etapă, chiar şi la liga a treia, suma în euro, cel puţin pentru teste costă 135.000 de euroi, iar Steaua nu ar avea aceşti bani. Şi acum o întrebare plină de naivitate. Cum a putut Becali să piardă toate procesele cu CSA Steaua, dacă documentele pe care le deţinea erau valabile? Ca să nu mai amintesc de ciurda de avocaţi pe care îi plătea la greu. Şi, dacă tot spune că a preluat Steaua legal, celelalte secţii (handbal, polo, rugby, box) şi celelalte pe care un mare club le are, de ce nu au intrat în posesia viitorului patron? Mai mult decât atât, alături de Becali, ar trebui traşi la răspundere (Vlad Ţepeş îi trăgea altfel), şi puşi la plată, toţi ofiţerii care au pus botul la „telemeaua” lui dom Gigi, că doar Becali singur nu a putut semna nişte hârtii atât de importante.

Haos la Dinamo

Spaniolii vor să, dea cu praf de fugă!
Cortacero şi gaşca caută soluţii ca să poată să plece de la club. Lucru foarte greu de realizat, fiindcă, dacă cineva (deşi nu cred), ar fi dispus să preia clubul, ar trebui să piardă mintenaş 5 milioane de „cocostârci”, şi diferenţa de până la 17 milioane să se găsească în buzunarul de la spate. Aşadar, „afacerea spaniolă” se transformă în cea mai mare păcăleală din fotbalul românesc. Ce să mai spunem că Dinamo e presată de federaţie să achite din datorii la sfârşitul acestei luni, altfel va fi depunctată cu 6 puncte. Ca să se dea „la fund”, Cortacero a anunţat că are coronavirus. Investiţia pe care spaniolii au făcut-o la Dinamo este de 600.000 de euro. Banii pe care ibericii nu ştiu cum să şi-i recupereze ca să o poată „şterge”, mai ales că creditorii au luat-o înaintea colindătorilor, şi bat la uşă cu târnăcoapele.
Ioan (Giovani) Becali, care la început nu mai găsea cuvinte de laudă pentru „investitorii spanioli”, între timp şi-a schimbat părerea total. „Eu n-am spus că totul va fi bine la Dinamo”, o întoarce fostul puşcăriaş, ca la Ploieşti. „După părerea mea, acesta este cel mai mare bluf din fotbalul românesc, din ultimii 80 de ani”.
Cortacero a fost băgat săgeată. Toată lumea a pus botul. Că „aşa-i rumânul”. Federaţia a sunat-o pe Dinamo să achite urgent datoriile pe care le-a acumulat până în 30 iunie 2020. Departamentul de monitorizare financiară din FRF a sesizat că roş-albaştrii au încălcat regulamentul fair-play financiar în două puncte: datorii către cluburi de fotbal şi datorii către angajaţii proprii. Dacă nu va stinge debitele până la sfârşitul acestei luni, va pierde 6 puncte (mai multe decât a obţinut în cele 9 etape jucate). Urmează şi alte sancţiuni, în conformitate cu regulamentele FRF.

Ioan Dan PINTILIE 27 - noiembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...