http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

Înainte vreme Cupa României la fotbal era o competiţie aproape la fel de importantă ca şi campionatul. Odată cu trecerea timpului, întrecerea s-a banalizat, ajungând în unele locuri chiar ridicolă. În perioada în care lucrurile erau luate în serios, întâlnirile, chiar dacă erau între echipe de categorii diferite, disputa era aprigă. Şi-n felul acesta, surprizele nu lipseau. La ora actuală însă, bătaia, metaforic vorbind, s-a transferat, şi a ajuns „bătaie de joc” la adresa iubitorilor acestui sport.
Astfel, unele echipe trimit la joc componenţii echipelor a doua, a treia sau rezervele acestora, de unde şi scorurile de „maidan” rezultate. Şi, cu toate astea, există o excepţie: Meciul dintre Poli Iaşi şi CFR Cluj, care, din mult bun simţ, aşa cum ştiu moldovenii să aibă, s-a jucat la Cluj. Echipa din Gruia a fost învinsă cu 1-0, spre marele „ghinion” (?) a lui Dan Petrescu, care, în această situaţie, şi-a pierdut locul de muncă. Dar, pentru că şi această particulă gramaticală există în dialectul limbii române. O enigmă, pe care, mai spre sfârşitul materialului, rămâne s-o dezbatem. Oricum, brambureala care există la ora actuală, la această mare echipă, este imensă. Patronul Varga, care, din câte se observă, încearcă să-l copieze pe cel din Pipera (Becali, în speţă) încearcă să redreseze corabia, aflată într-o derivă totală, din toate punctele de vedere. Şi l-a vrut ca un demn continuator al lui Petrescu pe Adrian Mutu, bunul lui prieten. Şi dacă n-ar fi existat oameni lucizi în conducerea clubului această prostie era ca şi realizată, mai ales că, cei de la FRF, chiar doreau acest lucru. Şi asta ca briliantul să-şi rupă gâtul, cum a făcut Rădoi la naţională.
Şi, ca o curiozitate, o ironie, sau o absurditate, urmărind meciurile dintre Dinamo Bucureşti şi Viitorul Constanţa, şi Poli Iaşi şi CFR Cluj, am ajuns la următoarea concluzie: Cu cât jucătorii nu sunt plătiţi o mai lungă perioadă de timp, cu atât se ambiţionează să joace fotbal mai bine. Atenţie: Metoda nu a fost omologată la OSIM. Eram gata, gata să uit: FCSB-ul, probabil, în urma mătăniilor făcute de Gigi Becali, iar a fost năpădită de noroc. S-a calificat în etapa următoare a Cupei României fără nici un fel de efort. Meciul cu Gloria Buzău n-a mai avut deloc. Coronavirusul, uneori, tot este bun la ceva…

La revedere Dane…

Cred că fiecare om cu o fărâmă de creier înţelege că nu te poţi bucura atunci când oamenii valoroşi ai unei naţii „îşi iau tălpăşiţa” spre alte zări mai prietenoase.
Deci, Dan Petrescu, care anul trecut a fost considerat cel mai bun antrenor de fotbal din Liga 1, despre care chiar şi celebrul Gică Hagi a recunoscut că antrenorul CFR-ului este cel mai bun, s-a despărţit „amiabil” de echipa (conducerea clubului) cu care a câştigat trei ani la rând campionatul. De asemenea, a ajuns în fazele superioare ale competiţiilor europene, părăsindu-le fără a suferi vreo înfrângere. Nu se poate spune că aceste „recorduri” nu au avut vreo influenţă pozitivă asupra pungii lui dom Neluţu.
În concluzie, toate bune şi la locul lor. Cu o singură excepţie. Nimeni nu a explicat pe înţelesul suporturilor, motivul real al acestui „divorţ”. De aceea, noi putem să ne facem tot felul de idei pe această temă. Prin urmare, dând libertate imaginaţiei, motivele ar putea fi:
• Dan Petrescu a intrat în conflict „diplomatic” cu Neluţu Varga, din cauză că nu i-au fost aduşi jucătorii pe care el, antrenorul, îi voia, şi de care avea nevoie pentru ca echipa să facă performanţă.
• Dan Petrescu a folosit metode de antrenament mai drastice, ceea ce nu a convenit echipei, jucătorii, probabil, plângându-se conducerii clubului. Sigur, nu toţi. Şi în aceste condiţii, sfaturile antrenorului pentru jocul care urmează nu vor mai avea rostul lor normal, iar jucătorii, bineînţeles, vor face totul pe dos, scăpând astfel de „duşman”, elegant.
• Rezultatele: Ca efect al „prieteniei” dintre antrenor şi jucători, rezultatele au fost pe măsură: din şase meciuri, cinci eşecuri, ceea ce pentru o echipă de talia CFR-ului, sunt catastrofale.
• A făcut special Bursucul această abureală cu intenţia vădită de a fi demis, ca să scape de plata celor două milioane de euro, clauză în care şi-ar fi dat demisia unilateral!
• Coronavirusul şi accidentările în această situaţie i-au venit ca o mănuşă.
• Este adevărat că au fost vânduţi jucători importanţi (Kevin Boli, Bordeianu) etc, şi-n locul lor nu au fost aduşi alţii de acelaşi nivel. Ca să nu mai spunem de plecarea lui George Ţucudean (să fi fost numai problema sănătăţii?!), care a lăsat un gol imens în atacul echipei. Să mai punem la socoteală şi faptul că vârsta multora dintre jucători nu mai este în avantajul lor. Iar divagaţiile pe acest subiect, sigur nu se vor opri aici.

Ioan Dan PINTILIE 11 - decembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...