logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

ÎNAINTE DE PARTIDA CSA STEAUA – FCSB 2 (de fapt după numărul de jucători pe care Becali i-a trimis de la prima echipă (11 buc.) cred că era de fapt FCSB 1), George Ogăraru, managerul celor de la CSA Steaua, a vorbit despre atacurile lansate de Mihai Stoica, directorul sportiv de la FCSB, la adresa echipei sale.
„Declaraţiile lui MM Stoica au fost exagerate.” Colaboratorul, din toate punctele de vedere ale latifundiarului, a comentat despre singurul jucător de culoare din echipă, umflându-i salariul. Strategia este lesne de înţeles. Frica păzeşte bostănăria! „Noi suntem o echipă care joacă în liga a treia, dar nu suntem o echipă de liga a treia. Aşa a fost şi Juventus, aşa a fost şi Glasgow Rangers. Steaua e un fenomen, iar asta e greu de digerat. Nu poate fi nici Steaua lui Becali nici Steaua lui Talpan. E STEAUA ROMÂNIEI ŞI STEAUA ARMATEI, şi aşa va rămâne în istoria fotbalului. E ca şi cum ai vrea să înghiţi cartea de istorie şi să-ţi asumi că tu eşti istoria. Sunt foarte mulţi bani publici, inclusiv în Liga 1. E ceva ce deranjează pe unii. Mulţi suporteri suferă din cauza acestei rupturi. Nu sunt de acord cu cei care ne jignesc. În spatele acestor declaraţii e o teamă, nu doar o invidie. Lumea va veni către Steaua, chiar şi cei care sunt indecişi acum”. Aşadar, sâmbătă, 13 martie, ora 1500, mare meci mare! CSA STEAUA BUCUREŞTI – FCSB 2. Gigi Becali şi de data aceasta a reuşit să scoată în evidenţă o echipă de liga a treia. Riscul lui este imens. În aceeaşi zi a avut loc şi meciul UTA. Trimiţând 11 jucători de la prima echipă, pentru un meci, după cum se spune, fără prea mare importanţă, slăbeşte foarte mult prima garnitură. Dar, fiind jucăriile boierului Becali, face ce vrea. Cam acestea erau gândurile mele înaintea celor două partide, în care protagonistul principal era Gigi Becali.
Meciul de la Arad a fost unul fără istoric. Din câte s-a văzut, jucătorii UTA erau cu gândul mai mult la masa de seară. Cei de la FCSB, considerând că victoria li se cuvine fără comentarii, au jucat pe vârfuri şi călcâie, cu nişte ghete fără crampoane. În felul acesta, nici unul dintre antrenori nu a fost mulţumit de evoluţia elevilor lor, chiar dacă au fair-play-ul care-l caracterizează. Laszlo Balint apreciază ca meritată victoria FCSB-ului. Următoarele două meciuri ale echipei lui Toni Petrea (CFR şi Craiova) sunt definitorii. În această situaţie, mă voi opri mai mult asupra partidei de Liga 3, dintre CSA Steaua şi FCSB 2. Meciul s-a terminat cu scorul de 1-1, deşi arbitrul ieşean Vlad Baban a fost şi el pe acolo, aşa, ca să-l vadă lumea la televizor. Şi lumea s-a uitat la el curioasă, neînţelegând ce hram poartă, şi de ce aleargă când într-o parte, când în într-alta, de parcă ar fi pierdut autobuzul. Şi, ca să arate totuşi, de ce ţine în mână fluierul ăla, s-a apucat să anuleze un gol perfect valabil pentru Steaua. Şi dacă era în Grecia lângă Vassoras, tot trebuia să vadă că e gol valabil, a declarat un mare fost arbitru român, care, după faza respectivă, şi-a închis televizorul şi şi-a legat pe braţ o brasardă albă.
Şi năzbâtiile acestui arbitru Baban nu s-au terminat aici. S-a gândit el că nu se ştie dacă va mai avea şi altă ocazie. Aşa că n-a acordat două lovituri de la 11 metri, pentru fiecare echipă câte una. Cireaşa de pe tortul lui Vassoras a fost însă în momentul în care celebrul fotbalist al lui Becali, marele Octavian Popescu, care tot meciul s-a aflat în treabă, aşteptând ca cei de la Steaua să se aşeze în genunchi şi să-i pupe mâna, când a văzut că aceştia sunt nişte nesimţiţi şi nu-l lasă să facă ce vrea, să-l vadă bossul şi să-l laude, s-a apucat de cotonogeli, lucru pentru care a primit un cartonaş galben. Şi credeţi c-a înţeles ceva din asta? Naivilor. În nici două minute, la o fază de pe la mijlocul terenului, a intrat cu talpa înainte la Bărbulescu, jucătorul lui Steaua. Şi pentru că se afla la vreo doi metri, aşa zisul arbitru s-a trezit cu un cartonaş galben în mână, pe care, cum era şi normal, trebuia să-l arate lui Pele de România. Dar, în secunda următoare şi-a amintit că deja îi dăduse unul puţin mai înainte, şi cum în buzunar nu putea să-l pună, i l-a arătat lui Bărbulescu, care se tăvălea de durere. Să mai spună cineva că gura bogată a lui Becali nu rezolvă multe probleme. Şi cam cu asta s-a făcut remarcat „bijuteria” lui dom Gigi, care, de fapt, a şi fost schimbat imediat.
Valentin Bărbulescu, căpitanul militarilor, se întreba retoric: „Ne batem cu jucători de liga a treia sau de Liga 1 ? Şut, O. Popescu, Oaidă, sunt jucători care au jucat aproape meci de meci în Liga 1.
Nu am înnebunit şi nu am protestat la golul anulat aiurea. Dar, din punctul meu de vedere a fost un 11 metri clar”, a spus Bărbulescu.
Şi-acum minusurile Steliştilor: cei trei jucători tineri, Muşat, Adrian Ilie şi Emilian Pacionel, au fost depăşiţi de emoţii şi de miza partidei. Dar, cel mai slab de pe teren a fost fără îndoială Nsiah, francezul de culoare, adus cu fanfara militară, şi care era aşa de derutat, încât aveai impresia, văzându-l, că, încă nu ştia ce caută prin zona respectivă. Nici când a fost înlocuit nu se dumirise. Observaţie: Intenţia lui George Becali de a juca la noul stadion al armatei cred că s-a cam clarificat. Ultraşii de la Peluza Sud l-au înjurat pe finanţatorul FCSB din toate poziţiile şi au vrut să intre în complex după rivală.
• Referitor la meciul de la Cluj, unde CFR-ul a învins Politehnica Iaşi cu 4-0, mare lucru n-ar mai fi de spus, Atâta doar că managementul de la Iaşi a fost mult mai slab decât jocul echipei, iar Nicolo Napoli s-ar părea că s-a îndrăgostit de limba română şi de euroii ei.

Ioan Dan PINTILIE 26 - martie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...