logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

După bâlbele (unii le-au zis pe nume „minciunele”) din cazurile Andrei Vlad (FCSB) şi Istvan Fulop (SERSI) prin care adevărul a fost dat cu capul de toţi pereţii, FRF, prin conducerea ei dezastruoasă, iese în prim-plan cu încă o decizie controversată, de data asta, vizat fiind fostul asistent internaţional Nicolae Grigorescu (ce nume!). Acesta, pe data de 2 iulie a primit o condamnare de 1 an şi 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. După ce-l suspendase în februarie din calitatea de observator, FRF îl readuce în circuit, delegându-l la partida CFR Cluj – FC Botoşani. Debandadă, prostie, sau încălcarea crasă a legilor cu bună ştiinţă la FRF. Dar ce mai contează.

Gigi Becali a dat-o din nou în bară

După ce în iarnă, cu tam-tam şi zgomot de vuvuzele FCSB l-a adus de la Esbjerg (Danemarca) pe Adrian Petre (22 ani) contra sumei de 500.000 de euro, dar Gigi nu numai că este total nemulţumit de prestaţia acestuia, finanţatorul FCSB, nu a catadixit să achite nici un sfanţ aşa cum scria în contractul pe care bosul din Pipera îl semnase. În această situaţie, echipa daneză a dat-o în judecată pe vicecampioana României şi a câştigat procesul la FIFA.
Astfel că Becali Gigel trebuie să achite mintenaş datoria de 500.000 de euro (mai are la dispoziţie o lună şi jumătate), altfel, clubul nu va mai avea dreptul de a legitima jucători noi. Şi-i vorba de trei ferestre de transfer, nu numai una singură.
Şi acum, să ne repezim asupra unor meciuri ceva mai importante (dar să vorbim mai încet să nu ne audă, pentru că chiar vor crede).

CFR Cluj – FC Botoşani

Când m-am apucat să scriu câteva rânduri despre acest meci, aproape că mi se „terminase” pasta din pix. Păi, ce comentariu poţi face la un joc, pur şi simplu, catastrofal? Încâlcit, încrâncenat, bolnăvicios, fără spectacol, fără orizont, cu un vagon de întreruperi, faulturi şi obstrucţionări cât cuprinde, auturi şi cornere repetate etc. Şi-acum să zicem că pe CFR îl mai înţeleg. Era disperat pentru că se afla în lupta pentru câştigarea titlului. Moldovenii, oare, pentru ce făceau atât teatru grotesc? Să fie ceea ce cred eu? Şi când te gândeşti că ambele echipe ne va reprezenta în competiţiile europene! Vai de arbitrajul nostru!
Cu toate astea, după părerea proprie, penalty-ul a avut acoperire regulamentară. Mâinile lui Harus trebuiau să stea acasă la ele şi nu pe umerii lui Pereira.

FCSB-CFR Cluj 0-2

O victorie lipsită de strălucire. Au jucat, o echipă cu media de vârstă ideală pentru pensionare, cu una în care cel puţin 6 jucători nu-şi terminaseră junioratul. Pentru asta domnul Gigi Becali sigur trebuie felicitat. Cât priveşte meciul, a fost de o factură aproape de zero, cu nişte puşti care alergau non stop, dar fără o idee anume, şi cu nişte meşteri, marea majoritate trecuţi de 30 de primăveri, dar care dădeau în minge pe motivul că de asta se aflau acolo.
Numai lipsa de experienţă a copiilor lui Becali – că entuziasmul nu poate ţine loc de asta – a făcut ca CFR-ul să nu plece din capitală cu buzele umflate.

ASTRA – U Craiova

Se joacă, nu se joacă, aceasta-i întrebarea.
Cu Stoichiţă vârf de atac şi Burleanu mare şef pe linia de fund, naiba ştie ce va ieşi.
Sau poate că ştie Craiova ceva, de tot ţipă în dialect oltenesc şi cere să câştige la „masa verde”. Întrucât timpul nu este de partea lor, mai aşteptăm. Dar, indiferent de ce se va întîmpla, atât în birourile FRF-ului, cât şi în negocierea Giurgiu-Craiova, ultimul meci de pe Ion Oblemenco va fi decisiv.

U Craiova – CFR Cluj 1-3

Şi, într-adevăr, această întâlnire a decis (fără drept de comentarii, am zice noi), câştigătoarea campionatului. Cu această ocazie s-a mai scos în evidenţă un lucru. Important. Pentru care personal îmi fac „mea culpa”. Şi anume faptul că, totuşi, mai există fotbal de un anumit nivel, şi în Românica noastră scumpă.
Spunând asta vreau să mai evidenţiez un aspect, şi anume, meciul dintre FC Argeş şi UTA Arad. Deşi echipe din Liga 2, fotbalul practicat s-a situat la nivel de primă jumătate a Ligii 1. De altfel, ambele au şi promovat în Liga 1 şi asta pe merit. Deci, se poate.

DIP - DIP 14 - august - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...