logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Directorul Executiv al Instituţiei ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii, prof.dr Călin Georgescu, a vorbit recent, la TVR, în cadrul emisiunii „Întrebări şi răspunderi” despre proiectul său economic pe care l-a propus pentru România încă din 2008. Dar care a rămas în sertarele guvernanţilor. Călin Georgescu consideră că România este mult mai bogată în resurse decât orice ţară în Europa, iar capacitatea ei organică de a se reface este foarte mare. El spune că România nu mai este un stat, ci o corporaţie şi că în ultimii 26 de ani ţara noastră, care şi-a vândut toată avuţia – de la resurse naturale până la industrie, de la păduri , la forţă de muncă – a pierdut un trilion de euro. Călin Georgescu lansează un apel la reconciliere naţională pentru „a trăi veşnicia neamului tău”.
„Proiectul identifică precis cauza multiplelor noastre probleme.
Înainte de a fi un proiect economic, este un proiect al libertăţii, al întoarcerii la Hristos. Al cunoaşterii de sine: cine suntem noi ca neam şi cine suntem noi ca persoană. Este un proiect economic pentru că valorifică o nişă uriaşă, pe care această ţară o are. Şi, aşa cum nu a ştiut poporul român să-şi valorifice românismul şi eroii săi, aşa nu ştie să valorifice această nişă care înseamnă pământul. Totul pleacă de la acest imens aur pe care îl avem. Nu este un aur mineral aurul României. Pe baza lui poţi dezvolta întreaga ţară, pentru că este relaţia cu natura, cu partea de creaţie autentică şi din ea reconstruieşti toată ţara: industrial, educaţional, social”, a spus Georgescu.
„România este o mină din care se scoate aur. În fiecare zi, începând cu 1989. Se scoate aur până când, evident, zăcământul de aur se epuizează.
Când nu va mai fi aur, mina se închide. Demersul meu, prin acest proiect, este, în primul rând de a înţelege, după un sfert de secol pierdut, că nimic nu este în faliment dacă ştii unde vrei să mergi. Dacă investeşti în educaţie, porneşti economia”, a mai subliniat oficialul ONU.
„Este un fenomen global despre care vreau să vorbesc: ne naştem cu toţii din iubire şi intrăm într-o mare manipulare, ca oameni. Nu există democraţie, ci doar corectitudine politică.
Asta e prima observaţie, la nivel mondial. Sclavagismul nu a dispărut. Este o altă formă de sclavagism de înaltă clasă care se desfăşoară azi în lume şi care transformă omenirea într-o societate de consum. România a ajuns aici pentru că este un haos bine calculat. Trăim într-o lipsă de repere, într-o formă anticulturală. S-a pierdut ruşinea pentru că lichelele de serviciu sau lacheii de serviciu şi-au văzut visul după 1989 şi au vândut pe mărgele de plastic întreaga ţară. Şi au vândut-o cu bună ştiinţă.
Noi azi nu mai deţinem nimic. România azi nu mai are economie. România nu mai este un stat, este o corporaţie. Capitalul străin este cel care deţine puterea. Capitalul străin deţine astăzi peste 60% din activele ţării, deţine peste 50% din ceea ce înseamnă profit. Iar ceea ce este cel mai grav este că stăpîneşte pârghiile de condus, strategice, ale ţării. Distribuţia de petrol şi gaze nu ne mai aparţine, distribuţia de energie nu ne mai aparţine, industria ca atare, a dispărut. Tot ce a însemnat privatizare a fost făcut în dezinteresul României. Pădurile se vând, apele se vând. Totul este de vânzare, mai puţin un singur lucru: sufletul. Pe asta mă bazez, pentru că el va triumfa. Ţara este azi condusă de străini. Şi de ce stau unii la putere chiar de 26 de ani? Pentru că apără capitalul străin.
În 26 de ani, România a pierdut peste un trilion de euro. Toate pierderile României de la Ştefan cel Mare încoace sunt mai mici decât ce a pierdut România în aceşti 26 de ani. Şi mă bazez când spun asta pe realitatea din teren. Pe cozile imense ale celor care vin să-şi vadă familiile în ţară, vara. În România s-a scos munca, înnobilarea sufletului de a face ceva cu mâinile tale.”, a încheiat Georgescu.

(R.I.) 10 - mai - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...