logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

Am întâlnit de curând un bărbat care-şi poartă viaţa într-o valiză. El o poartă pe ea, nu invers, cum simţim noi şi după cum spunem: „aşa a vrut soarta”. Mi-a spus că este o mare pierdere de timp şi de energie să ne întrebăm zilnic cum vrem să ne vadă ceilalţi, iar în funcţie de asta să stăm ore întregi până alegem ţinuta potrivită, până ne fardăm şi coafăm. În acelaşi timp, ne plângem că nu avem timp.

I-am dat dreptate. Câtă zădărnicie pe care punem preţ şi care, nu de puţine ori, chiar ne deschide uşi (haina care îl face pe om), moda, iPad-ul, mărcile. Dar ne mai putem întoarce la simplitate odată ce am luat-o pe un anumit drum în societate? Un drum pavat cu pretenţii alimentate din reclame şi filme, cu modele decupate din postere şi clipuri, cu ambiţii dospite la cursurile de management . Alergăm pe acest drum, ne simţim bine, puternici şi admiraţi, iar seara ajungem acasă, ne demachiem, ne îmbrăcăm în pijamale comode şi ne întindem în pat, învolburaţi de gânduri şi întrebări, de propriile noastre standarde pe care nu mai reuşim să le coborâm.

Nu ştim în câte valize este ideal să ne purtăm existenţa, dar oare nu ne sufocă nevoile, suficienţa şi colecţiile materiale? Poate reuşim să găsim un început de a îndepărta griji inutile şi de a ne cerceta mai temeinic sufletul, şi mai puţin obrazul în oglindă. Să cărăm fiecare  o valiză mai uşoară pentru călătorii exotice, şi mai plină de sens pentru a ajunge mai des la inima celor dragi. Şi care să ne  permită opriri pentru întâlniri scurte cu oameni de la care să învăţam, de care să ne minunăm, de la care să ne încărcăm cu energie, la fel ca omul  cu o singură valiză, dar cu o sută de vieţi într-una. Încotro ? Cât de mult…? Uite atât de mult…doar o părticică de viaţă.

Gabriela Filimon  25 - septembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...