logoImpact EST nr. 853 - 21.01.2021

Când vine vorba de politică ne transformăm în nişte maimuţe cu care nu se poate discuta. Fiecare ştie o poveste şi n-are chef să audă nici o altă părere. Fiecare e expert. Fiecare deţine adevărul. Fiecare e moral… Şi toţi politicienii fură, mai puţin cel cu care votăm noi.
Când fiecare dintre noi îşi pune această întrebare, chestiunea votului devine sfera preocupărilor noastre. De fiecare dată când românii sunt chemaţi la vot, dezbaterile, argumentele, emoţiile, raţiunea nu mai merg spre întrebarea CU CINE VOTEZ? ci, DE CE SĂ VOTEZ?
În România ultimilor ani, votul este mai degrabă tăcere, abţinere, resemnare. Am renunţat parcă să mai avem opinii, exprimate prin vot, prin acţiune. Le exprimăm oriunde altundeva, dar nu la urne! Pentru că am încetat să căutăm răspunsul la întrebarea DE CE SĂ VOTEZ ?
Pentru că suntem dezamăgiţi, pentru că nu mai credem în clasa politică, pentru că ne doare sau pentru că nu ne mai interesează,  pentru că indiferent dacă locuim în oraşe mari sau la sate, dacă suntem absolvenţi de facultăţi sau doar de câteva clase, dacă suntem tineri sau seniori, dacă muncim sau suntem pensionari, dacă avem propriile afaceri sau suntem liber profesionişti, dacă locuim în ţară sau în afară ei, am încetat să credem că în România poate fi bine! Nu-i aşa că te simţi mai rău decât Cetăţeanul Turmentat când nu ştii pe mâna cui să laşi Parlamentul în următorii patru ani? Să dăm un vot de disperare măcar, decât să nu alegem deloc.
Nu am încredere în politicieni, nu suspectez pe nimeni de bune intenţii, interesul public este inexistent, interesul privat este evident! România este o ţară prost gestionată dar cu lideri prosperi şi noi trebuie să respectăm asta. Să acceptăm, să garantăm, să înghiţim, să nu schimbăm, să girăm şi să perpetuăm felul ăsta de a face politică! Să ne rugăm! Şi să votăm! Te duci la vot, faci jocul cuiva, nu te duci, sabotezi democraţia…
Iată că vine duminica mult aşteptată şi toată campania asta care a devenit stupidă o să înceteze. Vine duminica în care secţiile de votare o să devină nişte depozite de maculatură. Toată figuraţia asta cu votarea este un spectacol care nu va fi niciodată premiat.
Ce o să fac eu duminică? bună întrebare….
O să merg la biserica să mă rog pentru ţara asta păcătoasă şi dacă reuşesc întru şi eu în rând să pun şi eu ştampila…că na…cică aşa trebuie. Cine ştie poate pe acolo o întâlnesc şi pe bunica (Dumnezeu să o ierte că are şapte ani de când e dusă la vot şi nu se întoarce).
„Eu cu cine (să) votez”,
Ştiu! Pe toţi îi ştampilez.
Poate… câştigă  toţi.
„Straşnică mai este şi politica asta! Unii o mănâncă pe pâine şi o sting cu un pahar de vin, alţii fac mutări peste mutări de parcă ar trăi pe o tablă de şah!” îşi zise cetăţeanul turmentat.

 

Gabriela Filimon 9 - decembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...