logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

Am întâlnit un tânăr zvelt, stâncă, nu alta, şi la înfăţişare, şi la vorbă, fără burtă şi chelie, neasudat, şi venea fix din şantier. Eheii, nu duhnea nici a tutun, nici a haraşpică, nici a sudoare, ci a muncă. Organizată ca în stup. Se numeşte Constantin Cojocaru şi este unul dintre cei patru acţionari ai dezvoltatorului imobiliar EURO CONSTRUCŢII SRL Galaţi.
Ca şi pionierul VEGA 93 SRL, şi antreprenorii din din familia Cojocaru (plus un cetăţean italian) edifică imobilele de locuinţe pe banii proprii, nu ca alţii care îţi pretind plata în avans şi de 100% şi te lasă boschetar şi dator pe viaţă.

Iată perlele coroanei EURO Construcţii

Acţionarii solidei companii sunt Constantin Cojocaru (foto), Ionuţ Cojocaru, Simone Bassetto şi Mihaela Milea, sora fraţilor Cojocaru, tatăl lor fiind un redutabil maistru constructor.
Debutul Euro Construcţii pe piaţa imobiliară a fost unul furtunos, căci cei din firmă au venit cu un altfel de concept al calităţii, finisajelor, spaţiilor generoase, arhitecturii şi libertatea beneficiarilor de a alege materialele, centralele pe gaze sau aparatele de aer condiţionat.
Prima perlă a coroanei a fost în 2008, când a fost predat blocul „Europa” de pe strada Frunzei. În 2010 a răsărit blocul „Doja”, din strada Gh. Doja. Apoi, în 2012, blocul „Doja 2”, în 2013 Clădirea Eurodent din strada Română, în 2016 Clinica de Diabet „Moroşanu”, în 2015 mai fusese un bloc de locuinţe numit „Francezi”, în 2017, blocul „Libertăţii”, iar în 2020, blocul Central Park, dintre străzile Tecuci şi Basarabiei, cu regim de S+D+P+7+M. Unul, cu două tronsoane, şi 104 apartamente este gata locuit. La cel de-al doilea se lucrează la finisajele interioare şi montaje instalaţii, care va avea acelaşi regim de înălţime şi număr de apartamente. A, toate aceste blocuri edificate de către acest constructor serios au locuri de parcare sub clădiri.

Nu ne-am luat limuzine şi nu ne-am dat prin Dubai

Am utilizat şi metoda unor avansuri minime de la viitorii beneficiari, mai ales atunci când ei şi-au ales ce au dorit în materie de calitate a materialelor intrate în operă. Dar preferăm să luăm din banii pe care i-am acumulat, căci nu ne-am luat dividende, nici limuzine şi nu ne-am dat în stamba exotismelor turistice.
Lucrăm cu un arhitect îndrăzneţ, inclusiv în formă şi culori. Se numeşte Mihai Şalariu. Blocurile Central Park 3, 4 şi 5, cu finisare în 2021 (pe fostele fundaţii ale Vega 93 – n.a.), le-am contractat cu un alt arhitect. Aceste trei tronsoane vor avea doar şase etaje şi vor avea acces şi din strada Tecuci şi din strada Basarabiei, căci aşa este prevăzut în planul de urbanism zonal.

Toţi muncitorii sunt gălăţeni

Da, continuă Constantin Cojocaru dialogul cu mine, aşezaţi pe o bancă din Parcul Tecuci, fost Unicom, (căruia Re-Primarul Ionuţ Pucheanu – cumătrul! refuză să-i planteze căteva aparate de fitness), toţi muncitorii cu care lucrăm din 2007 sunt gălăţeni. Blocul „Doja 1”, cu regim de D+P+7, şi 39 apartamente l-am făcut cu nouă oameni, din care trei am fost tata, fratele şi eu.
Pentru lucrările de instalaţie de alimentare, cu apă, gaze, energie electrică şi canalizare lucrăm cu aceleaşi firme din 2006.
Acum avem în Euro Construcţii 40 de salariaţi cu tot cu TESA. Dar în şantier, cu tot cu subcontractori, avem zilnic o sută de oameni. Pauzele de fumat sunt reglementate la ore precise: 10:00, 12:00, 14:00 şi 16:00. Şi vă garantez eu, semnatarul, că din februarie 2019, de când a început fundaţia la Central Park, nu am văzut zare de muncitor care să umble prin şantier ca o muscă fără cap, sau să plece şi el de-acolo cu o furăciune ceva, să nu-l facă nevasta prost când ajunge acasă!

Primarul Pucheanu mi-a botezat copilul

Spe final punctez faptul că ştiu că e neam cu Arcul de Triumf. Constantin îmi relatează că, da, primarul Pucheanu i-a botezat băieţelul acum trei ani, dar nu are timp să se vadă cu anii şi nu au primit nimic peste rând în materie de autorizaţii şi lucrează de cinci ani deja. Nimeni dintre acţionari nu facem politică. O facem pentru oraş prin pagina de Facebook, numită „Grupul Gălăţenilor”, unde aceştia postează o serie de nereguli în oraş, comise de cei necivilizaţi, pagină pe care o administrez eu. Repunem pe poziţie şi reparăm mobilierul urban distrus sau dărâmat, intervenim în spaţiile publice şi tăiem uscăturile etc.
Media salariului net în firma noastră este de 4.000 de lei net.
Şi ca să vedeţi că nu beneficiem de nimic cumetrindu-mă cu Arcul de Triumf, cum spuneţi, vă dau un exemplu, ţine să precizeze Constantin: Blocul „Francezi” nu l-am făcut din cauză că terenul este în indiviziune: domeniul privat al Consiliului Local şi al EURO Construcţii. Stăm cu toate branşamentele făcute, ne judecăm cu Primăria de cinci ani de zile, iar consilierii pesede au refuzat să voteze concesionarea terenului care aparţine CLM. Asta s-a întâmplat în lunile mai – iunie 2016, în ultimele din mandatul de primar al lui Marius Stan, când tot pesede era majoritar în consiliu.

Media pe metru pătrat este de 900-950 euro

Suntem la final, când interlocutorul meu îmi spune că ei nu se aruncă la preţuri, vânzând mereu apartamentele cu preţuri în medie de 900-950 de euro metrul pătrat, dotate, cum am mai spus, cu finisaje de excepţie, centrală termică şi aer condiţionat.
Deviza noastră, conchide agreabilul meu interlocutor este următoarea: FINISAJELE LE ALEGE BENEFICIARUL – TOTUL ESTE PERSONALIZAT!

Gelu CIORICI 6 - noiembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...