logoImpact EST nr. 755 - 16.12.2018

…nu, nu-i continuarea proverbului acela cinic, alienant până la saturaţie. Sunt mici străluciri prin cenuşiul oraşului, pe care coada ochiului, urechea, inima le mai prinde, aproape fără să vrea. Si voi le-ntâlniţi şi vă vor ajuta să mai treceţi peste încă o ora, încă o zi – chiar dacă nu aveţi, deocamdată, puterea să vorbiţi nimănui despre ele.
Din aceste semne care alină normalitatea face parte şi acţiunea grupului de iniţiativă, atitudine si implicare civică „Curăţăm Galaţiul”. Oamenii ăia merită respectaţi şi iubiţi pentru că nu lasă răul să ne topească vieţile, fără să reacţioneze. Nu voi enumera acum câte chestii fireşti şi necesare au generat. Doresc să vă atrag atenţia asupra iniţiativei lor curente, la zi: colectarea şi (ulterior) distribuirea hainelor şi încălţămintei de iarna, celor fără adăpost, fără sprijin.
Dacă puteţi dona, faceţi-o. Vă veţi simţi mai bine – o stare de omenie pe care nici banii din cont, nici concediile afara nu v-o pot compensa.
La obiect:

„Cu toţii avem haine pe care nu le mai purtăm şi cu care ne ţinem ocupate dulapurile sau diferite colţuri ale casei. Unele lucruri nici nu mai ştim de când le avem…
De JOI 23.11.2017 de la ora 09 pana DUMINICA 26.11.217 ora 12 adu hainele de care nu mai ai nevoie in Parculetul din fata Disco VIP din Tiglina 1 – Galati. Lasa o haină groasă sau lasă o căciulă/fular/mănuşi/pulovere/pantaloni/încălţăminte într-o pungă lângă monumentul din mijlocul parcului.
În fiecare zi băieţii de la CURATAM GALATIUL vor colecta hainele donate şi le vor distribui persoanelor fără adăpost.
Ideea hainelor a fost preluată după acţiuni similare în oraşe precum Sofia, Timişoara, Sibiu, Reşiţa, Brăila, Iaşi sau Bucureşti.

Fii bun şi dă vestea mai departe. Mulţumim.
Pentru că ne pasă.
Pentru că în toată România s-a putut,
Pentru că se poate şi în #Galaţi.”

(D. M.) 17 - noiembrie - 2017

Lasa un raspuns


Scandalul corvetelor

Acum trei săptămâni, Ministerul Apărării a deschis, în sfârşit, plicurile ...

Conducerea Spitalulu

După modelul consacrat de către comisarul şef Marius Dobrea, şeful ...

Speranţă cu clauz

Deşi, chiar în mandatul lui Ionuţ Pucheanu, multe străzi s-au ...