logoImpact EST nr. 880 - 29.07.2021

P1100291După alte două restricţii de circulaţie, cea de pe Stadionului şi cea din zona de la Elice, o altă realizare a mandatului Stan a fost inaugurată . Practic, s-a sărbătorit eliminarea unei interdicţii prin introducerea unei restricţii.
Mi-am călcat pe inimă şi pe un litru de benzină şi m-am dus la inaugurarea viaductului redat circulaţiei rutiere. Practic, în lipsă de alte realizări, autorităţile au dovedit că pot tăia panglica la orice, chiar şi la o ruşine. După aproape doi ani de deviere a traficului către platforma siderurgică şi lucrări declarate iniţial la peste 1,8 milioane de lei, astăzi au fost recepţionate cârpeli cum nici la infrastructura rutieră rusească, din compilaţiile cu accidente de pe You Tube, nu ţi-e dat să vezi.
Fiindcă atunci când am un mijloc, inclusiv de locomoţie, îmi place să-l folosesc – că doar nu-i bibelou – am profitat de întârzierea oficialităţilor la festivităţi pentru a da singur tura inaugurală. E de râsu plânsu reparaţia, mai ales că maşina sărea serios în sus, la doar 30 km/h, cât e viteza maximă impusă pe viaduct.

Fără panglică, dar cu panglici

În ciuda unei prese destul de necombative şi mai degrabă curioase să se dea o tură cu tramvaiul şi să scape apoi urgent de zăpuşeală, primarul a fost încălzit bine pe margine de purtătoarea de cuvânt. Cine ştie ce jurnalist cu volanul “pe dreapta” i-ar fi putut sări la beregată cu întrebări incomode şi insistente… Oare ei n-au învăţat încă despre mâţa blândă şi imaginea cât o mie de cuvinte sau paginile întregi editate… video?
Bineînţeles, Marius Stan nu a riscat să devină chiar atât de jenibil şi să taie la propriu o panglică. Dar a scos tot felul de panglici pe gură despre cum “s-a lucrat la devierea apelor fluviale (sic!) care săpau în baza stâlpului” adică a unuia din pilonii viaductului… Mai apoi a povestit cum va accesa milioane europene ca să facă o adevărată reabilitare a viaductului… bla-bla şi nu în manadtele de pe lumea asta…
Ionel Borş, din partea ArcelorMittal (nu se ştie în calitate de ce), întrebat de contribuţia financiară a multinaţionalei la finanţarea reparaţiilor la podul care îi asigură cel mai scurt drum spre oraş, a subliniat ceea ce ne aşteptam. Contribuţia constă în faptul că afacerea încă se mai află aici şi nu a închis de tot porţile. Cu tot cu ciudatele pierderi de sute de milioane de euro aferente?
Injurios, după părerea mea, deci nu mai comentez.
Oricum, Bruno Ribo, directorul combinatului, sau măcar Dorian Dumitrescu – un fel de Ema Turcu fără fustă la umbra “primarului” de la ArcelorMittal Galaţi – nu l-au onorat pe fostul fotbalist de Liga I.
Oricum, după cum se poate vedea, reabilitarea a constat fix în plombări de asfalt, revopsirea vechilor parapeţi şi balustrade, inclusiv cele descompletate de pe latura sud şi refacerea marcajului rutier dar fix atât cât ţine viaductul, nici măcar până în intersecţiile de dincolo de cele două capete. Denivelările dintre diferitele segmente şi lamele de trecere răsculate în duşmănie faţă de cauciucuri au rămas la locul lor. Mai mult, li s-a alăturat o frumuseţe de restricţie generală la maxim 30 km/h, confirmarea că viaductul abia se mai ţine în vreo două aţe…
Este hilar că, într-un oraş european, cu pretenţii de credibilitate în faţa Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, primarul dar şi autorităţile din preajma sa, se pretează la a considera o mare realizare reparatul superficial al unei construcţii ridicate sub comunişti, cu peste 45 de ani în urmă. Şi asta abia după mai bine de un an şi jumătate de opinteli şi văicăreli, confirmând la propriu zicala meschină că ce au zidit ăia, ăştia nu-s în stare nici să dea cu var ca lumea!
Oribil, cum numai în Noul Galaţi se putea inaugura aşa o cârpeală cu atâta fast.
Mihai ANGHELUŢĂ Jr.
apărut în Impact est nr. 596

(R.I.) 20 - octombrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...

Valea Mărului, în

În ziua de duminică, 18 iulie 2021, oficialităţile din localitatea ...

FCSB în cădere acc

Fără Steaua, FCSB a devenit de pluton! De la echipa ...

De la Cîţu, citire

Preţul bunurilor de larg consum, ale serviciilor, alimentelor, combustibililor, au ...