logoImpact EST nr. 843 - 20.10.2020

Iată o ciudăţenie menită să ne re-pună pe gânduri! Ea a fost rostită de preşedinta CSM, dr. Mariana Ghena, cu prilejul participării ca invitat la şedinţa Comisiei Permanente a UNBR. E ca-n zicala „Gura păcătosului, adevăr grăieşte!” Iată un citat: „Cunoaştem cu toţii care sunt dificultăţile întâmpinate în profesiile noastre şi ele sunt legate, în primul rând, de frecventele incoerenţe legislative sau întârzierea legislativului în a pune în acord legea cu Deciziile Curţii Constituţionale. De multe ori, acestea complică şi fac dificilă nu numai activitatea dumneavoastră, ci şi munca noastră a magistraţilor, afectând invevitabil calitatea actului de justiţie. Consecinţele acestor neajunsuri sunt resimţite la nivel instituţional, social şi, indiscutabil, la nivel de individ.
Justiţiei prin toate instituţiile sale şi prin toţi profesioniştii săi, îi revine dificila misiune de a asigura, cu instrumente, câteodată insuficiente şi neadaptate dimensiunilor reale ale fenomenelor, starea de echilibru, ideea de normalitate şi dreptul fundamental la o dreaptă judecată asociat intrinsec cu principiul constituţional al supremaţiei legii şi a statului de drept”.
Aşada,r Legislativul, ca Putere în stat, adică Parlamentarul, primeşte iar o palmă cu piciorul dată de o altă putere a statului de drept: cea Judecătorească!

(Lector) 2 - februarie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cinema City redeschi

Orice se poate schimba în această perioadă, de aceea bucuria ...

Inspectorii ANAF Ant

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, ...

Galaţiul este ocoli

Autostrada şi calea ferată lungă de peste 2000 de kilometri, ...