logoImpact EST nr. 853 - 17.01.2021

Viaţa e simplă.
Până începi să dai importanţă prea mare unor lucruri şi să asculţi ce-ţi zic unii oameni (voci din eter spun că scriu degeaba, că oricum ce scriu  nu place). Chiar dacă ştiu că au dreptatea lor, realitatea lor, percepţia lor, viaţa e în mâinile noastre.
Îmi place lumea. Iubesc oamenii mai mult decât florile şi ţin cont de reacţia lumii la mine.
Respect lumea deşi nu am nici un fel de aşteptări încordate de la ea.
Dacă ne potrivim – convieţuim, dacă nu – ne evităm şi trăim simplu mai departe. Fiecare om iubeşte cum poate. Cred că toţi avem exemple de oameni care iubesc până la rană, dar din diferite motive, renunţă. Sunt şi oameni care nu au iubit niciodată. Oameni care iubesc două persoane concomitent. Oameni care iubesc pe zile. Oameni care iubesc prosteşte, copilăreşte sau oameni care iubesc pe dos. Iubim un om de care avem nevoie în momentul în care îl întâlnim. Chiar dacă o numim poveste, destin sau întâmplare. E o alegere. E ca la piaţă: avem nevoie de tandreţe – ne îndrăgostim de un om cald şi luminos. Vrem nişte adrenalină? Poftim nebunul. E vremea potolirii? Uite unul aşezat şi calm. Însă relaţia adevărată cu cei din jur cere mai mult decât toleranţă, cere iubire necondiţionată, drag şi frumos spus simplu, firesc. După ce umblăm prin toată lumea, experimentând şi culegând înţelepciune, ni se mai schimbă nevoile, însă dragul de cel aproape rămâne viu, necenzurat.
Lumea? E minunată.
Iubirea? Sincronizare.
Viaţa nu se aseamănă cu un restaurant, unde plăteşti după ce ai mâncat. Viaţă e asemeni unei autoserviri, unde plăteşti înainte de a te aşeza la masă.
Viaţă e simplă ?

Gabriela Filimon 22 - iulie - 2016

One Response so far.

  1. gabrileafilimon spune:

    eu

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...