logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Uriaşul Dostoevski zicea: „Fii sigur că nu când a descoperit America, ci când a fost pe punctul de a o descoperi, a fost fericit Columb.” Suntem născuţi în zodia căutării. Simţim şi vedem cu adevărat numai când ne sunt activate motoraşele de căutare. Suntem într-o căutare permanentă: de Dumnezeu, de sine, de adevăr, de frumos, de iubire, de confort, de inspiraţie, de emoţie, de rost, de pasiune, de „jumătate”, de drum, de semne, de linişte, de revoluţie, de pace în noi şi cu noi. Avem impresia că nu ştim ce vrem, că nu ne mulţumim cu ce găsim la sfârşitul căutării şi o luăm de la capăt. Oare nu e doar o închipuire a minţii prea obosite de trăit haotic? Ne uităm unii la alţii, neascultându-ne; ne rugăm, cerând lucruri; călătorim încercând să uităm; ţipăm ca să ne facem clar înţeleşi; fugim cu ochii închişi şi mâinile la urechi ca să nu acceptăm că merităm ce primim.

Rugându-ne la Dumnezeu, nu trebuie să ridicăm privirea spre cer, ci trebuie să ne uitam înăuntrul nostru.

Împrieteneşte-te cu tine şi o să vezi cât de simple devin lucrurile. Nu trebuie să “te” cauţi, construieşte-te.

A închis cineva lumina din tine?…Avem, avem în continuu nevoie de iubire. S-o primim, s-o dăm la schimb, s-o dăm degeaba, s-o dăm cu împrumut, s-o dăm oricui, s-o dăm cui nu merită, s-o dăm cui nu ştie, s-o vrem înapoi, s-o primim când nu ne aşteptăm, s-o ţinem ascunsă, s-o ţipăm în piaţa din faţa primăriei, s-o împărţim, să ne jucăm cu ea, s-o scriem, să ne mirăm de ea, s-o pierdem, s-o descoperim în braţul de flori din faţa noastră.

Nu ne oprim niciodată. Gândurile zboară, timpul trece, viaţa curge.

Azi, veneam spre casă, cu mere si crizanteme, încercând să îmi explic nişte lucruri. Eram îngândurată şi m-am oprit să văd ce e în faţa mea . Un copil de vreun an şi jumătate, mergea pe stradă şi pupa aerul. Îl dureau buziiţele, cred că i se făcuse şi somn de la atâta efort, dar el mergea şi pupa, pupa, pupa fiecare părticică de aer din calea sa. Şi uite aşa m-a înveselit un copil, dăruindu-mi o metodă nouă de mers PE viaţă.

Gabriela Filimon 27 - noiembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...