logoImpact EST nr. 887 - 26.09.2021

Mulţi, foarte mulţi dintre noi am auzit de Regele Mihai din manualele de istorie comuniste. Ce am auzit? Că a vândut ţara, că a plecat cu trenuri de aur şi alte poveşti de acest fel. Adevărul a ieşit la iveală după aşa zisa Revoluţie.
Din păcate, ce a urmat după 1989 a fost o decepţie totală. Am văzut ce înseamnă partide politice, parlament, parlamentari, democraţie, alegeri libere, preşedinte liber ales prin voinţa maselor etc. Toată mascarada cu alegerile parlamentare, dar mai ales alegerea unui preşedinte al „tuturor românilor” ne-a făcut să vedem cu alţi ochi monarhia chiar şi noi generaţia ce am auzit din cărţi despre monarhie şi despre rege.
Când un preşedinte este susţinut şi sponsorizat de un partid sau altul, când acesta ajunge în funcţie şi începe din această postură să sprijine partidul care l-a susţinut, când doreşte peste voinţa alegătorilor şă impună partidul ,,său” la putere, ne gândim tot mai mult la ce ar fi însemnat monarhia. Am dori un conducător de ţară care să nu fie susţinut de partide, o persoană care să nu dorească impunerea unui partid sau altul la putere, o persoană care să fie în mod real un mediator între puterile statului, între stat şi societate, aşa cum de altfel prevede şi Constituţia. Preşedinţii ce s-au perindat la conducerea ţării din 1989 şi până astăzi, în marea lor majoritate, au dat un exemplu de cum nu ar trebui să fie un preşedinte. Preşedintele este un om ales de întregul popor, este un preşedinte al tuturor românilor, apără interesele tuturor românilor. Poate că un rege ar fi adus un acel ceva de care aveam nevoie pentru a nu ajunge acolo unde am ajuns. Se pare că nu am fost pregătiţi pentru aşa ceva. Acum este prea târziu. Regele Mihai a fost şi este unic, nimeni nu poate să-l urmeze la tron. Care tron? Oricum discuţiile purtate după revoluţie despre monarhie, rege, regalitate etc. ne-au pus pe gânduri. Putea să fie altfel.

Savin Petru 24 - noiembrie - 2017

One Response so far.

  1. Savin Petru spune:

    Frumos gest domnule Ciorici cu publicarea acestui material.Vă admir sincer curajul cu care abordaţi problemele legate de corupţie, de mizeria care ne înconjoară de ani buni. Din păcate cred, ba chiar sunt sigur, că momentan Impact-ul ce îl păstoriţi a rămas singurul ziar neaservit. Baftă multă în continuare.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...