logoImpact EST nr. 758 - 19.01.2019

Văzută din Univers!

Martorii sunt nişte indivizi cu capul şi ochii mari, cu antene în loc de păr, care nu beau alcool, nu mănâncă delicatese, nu au vile, maibachuri, şi conturi în străinătate. Şi, apoi, din câte se pare sunt singurii sinceri, cinstiţi şi neutri.
Şi pe care nu-i interesează ce se întâmplă pe acest strop de tină infect.
Normalitatea justă, reală şi nealterată, ne-o dă pronia cerească, şi, bineînţeles, natura cu generozitatea ei imensă. Exemple: primăvara când natura se înnoieşte în fulgerări de lumină, văzduhuri albastre, pomi înfrunziţi, înfloriţi, înmiresmaţi, vara cu cuptorul la oblânc, vişine şi cireşe la urechi, şi trupuri înnegrite pe plajă,
toamna înbelşugată în lumini, culori şi visări de aur şi aramă,
iarna, cu văzduhul albastru, din care izvorăsc colţi de ger etc.
Şi câte alte normalităţi normale nu ne oferă această singură şi sinceră posibilitate.

Normalitate Anormală

Voi fi sincer. O să mint frumos.
Deci: pasiunea matrimonială nu epuizează fizionomia spirituală a individului, aflat în vârful grămezii. Parvenirea cu orice preţ, îl califică pentru de toate. Altfel, tot ce nu-l interesează este vechi, desuet, anacronic, retrograd şi profund condamnabil. Se poate completa cu meschin, bigot simulat, derizoriu, pauper în sinceritate.
Acelaşi martor verzuliu, cu braţele mai lungi decât picioarele ne-a dezvăluit că normalitatea actuală aduce schimbări până la esenţă.

Despre normalitatea actuală

A existat pe vremuri un om politic, de suprafaţă, care îşi aranjase o mare faimă, prin felul cum tăcea. Asta la întrebările care nu-i conveneau.
Şi, în timp ce alţii se întreceau în tot felul de declaraţii, care forţau de multe ori limitele imaginaţiei, omul nostru tăcea atât de tare, încât devenea interesant până la fascinaţie.
Mulţi au încercat să-l copieze, şi să mintă la fel, dar a fost în zadar. Aşa că, societatea noastră actuală este inţesată cu tot felul de indivizi, atât la vârf, cât şi la nivelul ilegalităţilor. Exemple ar fi: indivizii neserioşi, parveniţii, mitocanii, oamenii lachei, care s-ar părea că predomină, oamenii zbiri etc.
Amestecaţi-i, puneţi-i în căciulă, şi trageţi la sorţi. Veţi vedea în ce „normalitate” nu trăim.

Ioan Dan Pintilie 20 - octombrie - 2017

Lasa un raspuns


DNA aruncă în aer

Aflaţi cine va face între 2 şi 7 ani de ...

ArcelorMittal, pierd

Combinatul siderurgic situat în Galaţi, că gălăţean nu-i mai putem ...

Comandantului BCCO i

Din surse sigure şi interne am aflat că lui Dănuţ ...