logoImpact EST nr. 839 - 22.09.2020
http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner-1200x165.gif

Umanitatea, la modul general, trăişte secundă de secundă evenimente epocale. Acestea se succed indiferent de starea educaţională sau materială. Pentru astfel de indivizi Balzac, Rafael, Enescu sunt nişte muşamale colorate.
Sărind de la una la alta, în democraţia noastră (sic), gesturile unora sunt, fie anarhice, fie pestilenţiale. La Galaţi, gama insalubră a politicii, bate cu bâta la uşile sau geamurile localnicilor. Din acest punct de vedere, la nivelul municipiului, se pot imputa astfel de urâţenii unor grupări partinice cărora le pute gura ca mintea. Înainte de a mă referi la persoanele cu funcţii importante în conducerea şi administrarea oraşului, mă văd obligat să scot în relief, cu toată greaţa de rigoare, cozile de topor ale acestora, intitulate graţios, lachei!
Ca o caracteristică a acestui neam, din punct de vedere botanic, s-ar părea că este inconsecvent cu sine, asemănător cu acea plantă parazit, numită târtan. Încerci să-l uzi, să-l altoieşti, îi pui îngrăşăminte, dar, nimic. Târtanul, tot târtan. Vrei să faci din lacheu om, îl tratezi oferindu-i perspectiva redemţiunii, el îşi pocneşte călcâiele, îşi suflecă livreaua şi zâmbeşte bucuros dimineaţa când iese din odaia stăpânului, cu oala de noapte drept medalie sau legitimaţie!
Chiar credeţi că nu voi veni şi cu exemple palpabile? Păi, când astfel de buruieni cresc pe toate drumurile, ajungând până în fruntea bucatelor naţionale, să nu găsim unul aici la Republicuţa Galaţi? Ei, aşi! Îl cheamă Vali Pricope. El se laudă în stânga şi-n dreapta că are la cherem toată conducerea primăriei, cum ar fi: Picu Apostol Roman, Sorin Enache, Ionuţ Pucheanu, Gică Iamandi, şeful Poliţiei locale din Micro 20, de altfel, până la proba contrarie, cetăţeni foarte onorabili.
Cei mai agasanţi şi mai îngroziţi de absurdităţile acestui individ, şi care se plâng disperaţi de insistenţele ilegale ale acestuia, sunt, printre alţii, unii comercianţi din Piaţa Agroalimentară Micro 19. Peste tot ameninţă cu cei doi viceprimari, cu primarul Pucheanu, cu Gică Iamandi şi cu alte tâmpenii care-i trec prin cap.
Subliniez că domnul Vali Pricope este, pe linie politică, subordonatul domnului Picu Apostol Roman, Preşedintele UNPR la municipiu.
Ca o concluzie, atâta timp cât acei aleşi în conducerea supremă a municipiului nu-l opresc, înseamnă că aceste ieşiri antisociale şi total ilegale au accepţiunea lor, iar în felul acesta îşi face loc cu cotele întrebarea: există sau nu indivizi mai presus de lege?

N. Dumerescu 1 - iunie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moştenirea lăsată

Instalaţia de desprăfuire pentru Furnalele 1 şi 2 a funcţionat ...

Firma olandeză Den

Societatea în cauză este una cu capital integral olandez şi ...

Costel şi generalul

Un gălăţean se revoltă şi-l interpelează pe preşedintele CJG, Costel ...