logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021

Azi oricine poate fi prieten cu oricine. Suntem prieteni toţi între noi, suntem prieteni cu prietenii prietenilor noştri, cu rudele prietenilor noştri. Suntem prieteni în „reţea”, suntem prieteni pretutindeni şi de fapt nicăieri. Ne cerem prietenia printr-un simplu “click”, o primim sau ne este refuzată sau amânată tot printr-un “click”.
E mai simplu că altădată, când ieşeam la o cafea, spuneam glume, ne împărtăşeam secrete, vise, speranţe, bucurii sau necazuri. Până la prietenie urcam trepte multe şi dovedeam că ne merităm statutul de prieteni, chiar de ar fi durat ani de zile să parcurgem acest drum anevoios. Acum nu ne mai supără parcă atât de tare un gest nepotrivit sau o vorba spusă la supărare a unui prieten. Investim mai puţin, aşteptările ne sunt mai mici. Suntem mai ofensaţi poate de omiterea voită sau fără voie a unui “Like” la orice postare a noastră. Ne simţim “apreciaţi” dacă la sfârşitul zilei, starea noastră “virtuală” a rezonat cu starea de spirit a prietenilor noştri virtuali.
“Reţeaua”… e o minune. Simplifică enorm lucrurile.
– Sunt un astfel de om! … Asta e viata mea!  strigă în cor “postările” ce ne compun un chip, o viaţă, un timp: la trecut, prezent sau chiar viitor …
E o magie, nu? Aceste “like-uri” care ne însoţesc că o suită de seamă postările de pe reţelele de socializare pot însemna o mie de lucruri.
Nu vreau decât să vă reamintesc să nu uitaţi că e minunat să te vezi cu prietenii din când în când, live. Să porţi o discuţie face to face.
Să nu uitaţi să spuneţi la timp persoanelor dragi “Te iubesc”, “Îmi lipseşti”, “Ce bine mi-a prins întâlnirea asta cu tine”,… sau orice altceva ce poţi spune celor pe care îi preţuieşti şi îi simţi cu adevărat aproape. Strângeţi-le mâna, zâmbiţi-le, îmbrăţişaţi-i pe prietenii voştri. Înlocuiţi măcar din când în când mult prea uzitata socializare rece şi abstractă cu o întâlnire de suflet care poate avea o valoare inestimabilă.
Mulţumesc Mariana Frunză pentru întâlnire, şansă, speranţa, prietenie vie şi putere de a merge mult mai departe .

Gabriela Filimon 18 - iunie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...