logoImpact EST nr. 814 - 05.04.2020

Talentul scriitoricesc, instrucţia culturală academică şi enciclopedică au determinat juriul să-i acorde profesorului universitar doctor al Universităţii din Cluj-Napoca Virgil Nistru Ţigănuş, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Marele Premiu „Mitropolitul Bartolomeu Valeriu Anania” pe anul 2020, ediţia a VII-a. Profesorul Ţigănuş de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a primit această înaltă distincţie din partea juriului format din universitari de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, pentru lucrarea intitulată „Lumina cea adevărată în râurile de apă vie ale poeziei părintelui Mitropolit Bartolomeu Valeriu Anania”.
În lucrarea sa, V. N. Ţigănuş spune chiar dintru început următoarele: „Ne aflăm în „areale singurătăţi senine ale Frângerii Pâinii din taina rugăciunii prin care se rumenesc, în aceeaşi icoană Lumina cea Adevărată a Cuvântului cu evlavia gândurilor mărturisite în extazul întinderilor albe”. Sau: „Credem că poemele Părintelui Bartolomeu îmbogăţesc rugăciunea care te sfinţeşte prin sfinţenia ei”.
Scriitorul şi universitarul gălăţean îl numeşte pe MITROPOLITUL-POET „Patriarh al culturii naţionale” în lucrarea sa de sinteză cu care a câştigat Marele Premiu în această a VII-a ediţie, drept pentru care merită respectul nostru şi al cetăţii pe care o onorează prin apartenenţă.

Gelu Ciorici - Şipote 31 - ianuarie - 2020

Lasa un raspuns


La Spitalul CFR Gala

O informaţie de ultimă oră vine să confirme că nu ...

China nu doarme, ca

S-a pus în mişcare CHINA, la solicitările din România. Un ...

Primul decedat din G

Replica inconştientului col. dr. cdt. al spitalului, Adrian Boicu, a ...

Priorităţile socie

Opinie de Irina Dobre, Partener Audit, și Vasile Rusu, Manager ...

Important

Impact-est își suspendă temporar ediția tipărită Am ales să vă protejăm ...