logoImpact EST nr. 868 - 23.04.2021

Doar vreo zece inşi s-au adunat sub stindardul Eminescu, luni, 15 iunie, la statuia plătită din chetă publică de către locuitorii acestui oraş „cumplit de negustori”, stare parcă mai acută acum decât în vremea lui Barbu Nemţeanu, care a scris acest vers-stigmat.
Nici un culturnic plătit din bani publici nu a fost prezent. Ce este aia Vali-Viorel Sandu, director al Centrului (in)Cultural „Dunărea de Jos”? Dară Căcălin Negoiţă, culturnic etern peste Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu a acestui judeţ? Dar ÎPS, şi el plătit din bani publici cu leafă de ministru-secretar de stat? Dară pochii din Parohia Eminescu? Ăştia care fac rachiu din colivele văduvelor?
Ce să mai vorbim despre dăscălimea plătită de patru luni să o frece la rece de acasă?
Ce plesneală să furi un astfel de RE-NUME şi să-l înfigi peste sigla Şcolii Generale nr. 28, fără să bagi de seamă că te-ai autobotezat „Mihai Eminescu”?!
Sigur că lunea, pe 15 ianuarie, la statuia POETULUI, nu creştea nici iarba, dar, orişicât.
Sigur că aleşii şi numiţii din Prefectură, Consiliul Judeţului şi Primărie mănâncă şi pe 15 iunie, lunea, acelaşi rahat de când erau mici. Şi aşa au rămas.
Poetul Sterian Vicol, cel care n-a avut încotro şi a făcut-o pe amfitrionul (mai mult, a citit şi un poem superb), dând libertate cuvintelor oricui avea un genunchi pentru Eminescu.
O lecţie, de altfel, repetabilă de ani şi ani de zile, au dat-o autorităţilor laice şi religioase, profesorii Gheorghe-Dănuţ Ghinieş şi Vasile Chirilă, din promoţia 1969 a Liceului nr. 5, căci au depus o coroană, în numele tuturor congenerilor lor, au aprins o candelă şi şi-au făcut cruce în numele tuturor absenţilor.

Gelu CIORICI-ŞIPOTE 19 - iunie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DIICOT–S.C. s-a ju

Ordonanţa dată la comandă a condus la prescrierea faptelor Despre Cătălin ...

Gupta şi colosul s

Financial Times, citat de Ziarul Financiar, aduce din nou în ...

Îndreptare

Bună dimineaţa, Doamna Senator! Îmi prezint eu scuze în numele ...