logoImpact EST nr. 844 - 24.10.2020

Joi 16 martie, a fost înfiinţată Asociaţia Studenţească Transfrontalieră «Gaudeamus». Adunarea Generală al ASTG a avut loc în Centrul de Informare al României de la Universitatea Umanitară de Stat din Ismail. La adunarea de constituire a Asociatiei au participat studenţi de la Universitate şi de la Academia de Marină din Ismail, cadre universitare, reprezentanţi ai structurilor municipale, oaspeţi din partea Ligii Studenţilor de la Universitatea „Dunarea de Jos”, din Galaţi. Au luat cuvantul: Iaroslav Kiciuk, rectorul Universitaţii Umaniste, Larisa Dzikovskaia, decanul Facultăţii de Limbi Moderne, Igor Babaian, directorul Agenţiei de cooperare transfrontalieră din Ismail, Valentin Stroia, directorul Biroului municipal Ismail de pomovare a investiţiilor. Au rostit alocuţiuni d-na Gina Necula, profesor, conferenţiar universitar de la Universitatea „Dunărea de Jos”, şi studenţii gălăţeni. S-a subliniar caracterul deosebit al evenimentului, au răsunat urări de bine şi de succese în activitatea nou-createi organizaţii. A fost adoptat statutul ASTG.
Scopul asociaţiei nou-formate este, în primul rând, dezvoltarea relaţiilor dintre tinerii din Ucraina, Moldova şi România şi participarea comună la diferite proiecte internaţionale, care vor permite studenţilor să se realizeze în diferite domenii, spune preşedintele Asociaţiei Studenţeşti Transfrontaliere «Gaudeamus», Dan Cepoi, student în anul IV la Facultatea de Limbi Moderne.
Autor: Marina Ivanov, studentă în anul I la Secţia de Limbă Română a Universităţii Umaniste din Ismail, redactor-şef al publicaţiei Asociaţiei Studenţeşti Transfrontaliere „Gaudeamus”.

RDH 31 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...