logoImpact EST nr. 743 - 25.09.2018

În Galaţiul ăsta ieuropean iegzistă mulţi mârlani cu bani. Pe unii îi ştim, pe alţii doar îi bănuim. Unii dintre ei au apărut cu poze în ziare, alţii au preferat să-şi ţină mârlănia la saltea. Mai toţi, însă, şi-au comandat câte un Cămin Cultural, atunci când a venit vorba să-ăi facă o casă pe pământ.
Galaţiul, ca şi alte oraşe din ţară, de altfel, gârâie de astfel de opere arhitectonice, ridicate pe jdemii de niveluri. Mai nou, bogăţia se măsoară pe verticală, precum în „Jack şi vrejul de fasole”. Cu cât e mai înaltă vila, cu-atât eşti mai solvabil dpdv. financiar, cred aceşti manelişti imobiliari, proprietari de vile.
În episodul pilot al telenovelei „Vile de neam prost”, vă voi prezenta adăpostul notarului Sonia Tănase. Aveţi două poze la dispoziţie, ca să înţelegeţi cam cât creier are proprietarul acestui Cămin Cultural. Nu am fost în bârlogul notăriţei Sonia Tănase, dar, din exterior, de pe uliţă, am tras concluzia că hardughia ei imobiliară (situată în }iglina I, undeva în spatele sediului Arabesque) are cel puţin 15 camere. Priviţi cât de multă e! E mai mare chiar decât prostia omenească. Pentru ce să-ţi ridici 15 încăperi, atâta timp cât în timpul vieţii tale vei dormi doar într-o cameră (hai, maxim două, dacă te cerţi cu nevasta) şi te vei foi prin alte 4-5, aici incluzând şi baia şi bucătăria? Poate doar pentru a dovedi că eşti snob sau un simplu ghirţoi, care, întâmplător, a reuşit să strângă o brumă de bani, cât să-i ajungă de-un căsoi.
Serialul „Vile de neam prost” va continua `n Impact. Avem marfă căcălău, iar pe măsură ce vom ajunge să şi pozăm mârlăniile imobiliare care au ocupat Galaţiul, le vom şi prezenta în ziar. Dacă ştiţi, însă, ţărani proprietari de Cămine Culturale din Galaţi sau din Brăila, daţi-i în gât pe impact_est@yahoo.com. Dar nu uitaţi să specificaţi numele, prenumele şi adresa unde se află kitsch-ul lor imobiliar. De pozat o să pozăm noi „obiectivele”, căci vouă, am înţeles, vă este frică de proprietari!
Iulian GROSU
apărut în Impact est nr. 277

(R.I.) 20 - octombrie - 2017

Lasa un raspuns


Alde APIA, mai nociv

Până să primească subvenţia UE de 1,8 milioane de euro, ...

În loc de trupul ma

Tragedia orfanei, încă minoră, Antonia-Andreea Ivan se amplifică pe zi ...

Săraca Filială Sud

Iată, facem apelul celor vreo 60 de scriitori, câţi numără, ...