logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Institutul Naţional de Statistică (INS) ne demonstrează prin date comparate cu anul trecut că ce a dat guvernul cu o mână pensionarilor şi bugetarilor, ia acum cu două. Şi datele INS se referă la luna august a acestui an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2017.
Iată, inflaţia a urcat la 5,1%, alimentele s-au scumpit cu 4,1%, iar produsele nealimentare cu 6,7%!
Ei bine, cine draku se joacă cu preţurile în ţara asta?
Retaillerii, desigur, căci lor li se permite orice: să dicteze ce importă şi să fixeze adaosuri şi de peste sută la sută, şi să negocieze în batjocură cu producătorii români pe care i-au adus în sapă de cauciuc.
Următorii în lanţ sunt pieţarii, tarabagiii, care în nesimţirea lor au o unitate de monolit. Unul nu ar lăsa cu 10 bani mai jos legătura de pătrunjel!
Căci tarabagiii nu sunt producători. Ţăranul care îşi munceşte bucata de pământ, nu are timp să o frece pe la oraş, să vândă la tarabă şi nici bani să mănânce „seleam parizer”! Clar? Cum, mă?, păi la gura solarului castraveţii sunt 50 de bani, iar voi, „producătorii” tarabagii îl vindeţi cu 3,5 şi cu 4 lei? Deci cine ne face la buzunare ca şuţii?!
Apoi să-i întrebăm pe marii producători de pâine de ce au scumpit acest aliment de bază, căci se ştie că majoritarul român îşi „reglează” masa din pâine, atâta timp cât au fost raportate producţii record de grâu?
Dar cred că noi exportăm grâul şi importăm aluat congelat, aşa cum exportăm buşteni şi importăm scobitori!
Noroc de întreprinzătorii privaţi de TOP, că prin priceperea lor antreprenorială ţin de cald şi de plăţi la vreo 5,5 milioane de pensionari şi vreo 1,8 milioane de bugetari. De aia şi le alocăm spaţiu tipografic în pagina 4 în care publicăm TOP 2017 la toate cele patru categorii.
TOPUL, veţi vedea, este alcătuit după criterii clare, şi se referă la IMM-urile din tot judeţul Galaţi.
Absolut toţi merită respectul şi felicitările noastre!
De asemenea, merită felicitată mica echipă a consiliului Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, care are şi în faţă şi în spate un OM cu o capacitate de muncă şi de sinteză remarcabile! Căci nu degeaba economistul Marian Filimon, căci pe el îl „premiem”, este şi vicepreşedinte la nivel naţional al acestei structuri patronale.
În ediţiile viitoare vom face comentarii bine documentate în legătură cu cei care stau în spatele celor 94 de companii din TOP 2017.

Redacţia Impact-est 5 - octombrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...