logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Societatea în cauză este una cu capital integral olandez şi îşi are sediul şi activitatea în Şantierul Naval Damen Galaţi. Aceasta a fost înfiinţată în anul 2001 şi are ca obiect principal de activitate tratarea şi acoperirea metalelor. Compania este parte, sucursală a Den Breejen Group, fondată în 1952, şi este şi ea specializată în protecţia şi conservarea metalelor şi a altor materiale.
Sucursala de la Galaţi a achiziţionat atelierele de vopsitorie ale şantierului naval.
Din anul 2015, compania a înregistrat pierderi consecutive, după cum urmează: în 2015 – minus 3,9 milioane de lei, în 2016 – minus de aproape două milioane de lei, iar în 2017 un minus de peste 3,5 milioane de lei. În 2015 avea 271 de salariaţi, număr care în următorii doi ani a fost redus la 179, respectiv 174. Cu toate astea, evitarea insolvenţei nu a fost posibilă.
De altfel şi cifra de afaceri s-a înjumătăţit în ultimii doi ani, faţă de precedenţii trei ani, semn că Şantierul Naval Damen nu le-a mai dat lucrări de vopsitorie suficiente, fie din lipsă de comenzi, fie din alte motive.
Cei mai buni ani ai olandezilor de la Den Breejen au fost 2011, 2012 şi 2013, când profitul net s-a cifrat de şase spre şapte milioane de lei.
Cel mai vechi bilanţ depus la ANAF este din anul 2005, când firma a avut o cifră de afaceri de peste 8 milioane de lei şi o pierdere de peste un milion de lei, cu un număr de 217 salariaţi.
Vom reveni când vom afla adevăratele motive ale acestei insolvenţe care a venit cu paşi mici şi siguri în ultimii trei ani.
Insolvenţa pare cu atât mai neverosimilă atâta timp cât firma mamă din Olanda, Den Breejen Group, a devenit subcontractor al Damen Olanda, în Gorinchem, încă din 1975.

(G. CIORICI) 20 - septembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...