logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021

Cel mai devastator atac asupra populaţiei României îl dau comersanţii veroşi şi lacomi. Fie ei individuali, fie ai supermarketurilor multinaţionalelor.
Bietul român este jefuit la oricare gen de produse prin preţuri care sunt peste cele ale marilor şi bogatelor capitale europene.
Acum două săptămâni, la începutul lunii iunie, producătorii de legume din Matca vindeau kilogramul de castraveţi cu 30 de bani. În aceeaşi perioadă, la toate tarabele din pieţele agroalimentare din Galaţi, precupeţii ne speculau la buzunare vânzând kilogramul de castraveţi cu 3,5 lei şi cu 4,00 lei. Adică cu de peste 10 ori faţă de preţul pe care îl plăteau angrosiştilor din Piaţa de Gros.
Acest jaf, începând cu medicamentele (mai scumpe la Galaţi decât la Roma, sau la Londra şi Barcelona) şi terminând cu pâinea, este un atac la fiinţa naţională.
De aia avem cei mai săraci copii şi cei mai săraci tineri din UE. De aia studiile lor se opresc la cele gimnaziale.
De aia jumătate de litru de apă împinsă numită suc, e mai scumpă decât un litru de lapte muls de la vacă, nu de la supermarket!
Dar asta e, la noi, nemernicia ţine loc de bun simţ şi de solidaritate socială.
În curând, voi, nesimţiţii de precupeţi, de vânzători de orice, veţi rămâne între voi, căci nu doar politicienii determină părăsirea în masă a ţării, ci mai ales voi, care sunteţi alcătuiţi din aceeaşi plămadă a neseriozităţii şi a golănelii…

(GECO) 15 - iunie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...