logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

Despre realizările şi performanţele manageriale ale echipei care coordonează activităţile curente, care face strategiile companiei pe termen scurt, mediu şi lung, am mai scris în Impact-est, ediţia din 24 martie, 2017 (a se vedea arhiva online). De atunci, compania Criomec s-a tot dus săgeată în sus, spre vârful tehnologiei, iar filialele create în Germania şi Franţa au început să aducă bani în Galaţiul României, din muncă inteligentă, adică din valoare adăugată, nu din comerţ cu materii prime sau semifrabricate!

Un nucleu de 24 de specialişti a fost începutul

Aşadar, acum mai bine de un an scriam că SC Criomec SA Galaţi a fost înfiinţată în 1994 de către un grup de specialişti, în marea lor majoritate proveniţi de pe platforma combinatului siderurgic. În 1999, compania avea nouă salariaţi, cu care a realizat o cifră de afaceri de „doar” 249.000 de euro. În anul fiscal 2015, Criomec avea 319 salariaţi cu care a realizat o cifră de afaceri de aproape 13 milioane de euro.
Bordul director al companiei este asigurat prin profesor universitar doctor inginer Alexandru Şerban (foto), care este şi profesor la Facultatea de inginerie Mecanică şi Mecatronică, Departamentul Termotehnică, Motoare, Echipamente Termice şi Frigorifice, din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, şi deţine funcţia de Preşedinte Director General, de doctor inginer Marius Cuzic, care deţine funcţia de director executiv al Ciomec SA Galaţi, şi director al Criomec Deutschland GmbH Germania, şi de către inginer Victor Marica, reprezentantul Criomec Germania.

Din 2009, cota de piaţă a crescut de la 25,1% la 41,98%, în 2016

În anul 2009, cifra de afaceri a companiei Criomec SA era puţin peste 25 de milioane de lei, iar profitul de peste 2,6 milioane de lei, adică unul de bun simţ, pe muncă şi cu salarii decente şi plătite la timp, căci el depăşeşte cu foarte puţin acel 10% specific marilor companii occidentale, aflate în piaţa afacerilor de peste 50-100 de ani!
În anul 2016, cifra de afaceri scade cu puţin peste 690.000 lei şi s-a cifrat la 56.688.659 lei faţă de 57.380.290 lei în 2015. Profitul a fost în 2015 de circa 1,6 milioane de lei, iar în 2016 de aproape 1,3 milioane de lei.
Dar, asta înseamnă că liderii companiei nu şi-au propus să mănânce singuri şi doar azi! Ei investesc în spaţii de producţie în instruirea personalului şi în viitor, prin acţiuni de mecenat.
În acest timp economic dificil în care a fost adus şi abandonat Galaţiul, Criomec SA creşte, se dezvoltă şi creează stabilitate în această zonă săracă în oferte de muncă, numărul salariaţilor depăşind 500.

Un nou punct de producţie cere noi angajări

De curând, compania a construit o nouă hală de producţie, care se alătură celor din Germania, Franţa şi din Galaţi, de pe Drumul de Centură nr. 63, unde este şi sediul central al companiei. Odată cu deschiderea noii linii de producţie, situată dincolo de viaductul din valea oraşului, imediat în dreapta, spre fostul Menarom, CRIOMEC FACE ANGAJĂRI. Şi iată cum sună îndemnul profesorului universitar Alexandru Şerban, către potenţialii 100 de viitori angajaţi de aici sau reveniţi din ţări ale Uniunii Europene: „Întradevăr, în această perioadă ne-am propus să creştem numărul de angajaţi cu aproximativ 100 de persoane-sudori, lăcătuşi şi tubulatori, mecanici, electromecanici şi electricieni. Practic, suntem într-un proces continuu de recrutare şi selecţie, iar cine se ştie pregătit în aceste meserii poate găsi la noi o oportunitate de realizare profesională.
Cine doreşte să aibă un echilibru într-un venit peste medie şi să fie alături de familie o bună parte din an, se poate prezenta la sediul Criomec de pe Drumul de Centură nr. 63, sau la noua hală de pe strada Prutului nr. 12, sau poate suna la numărul de telefon 0738,248.332 pentru mai multe detalii şi pentru programarea unei întrevederi.”

Putem să facem orice proiect industrial cap-coadă!

„Modul în care ne-am dezvoltat afacerea, cu o divizie de proiectare, cu departamente specifice pentru execuţie, montaj, mentenanţă pe tipuri de instalaţii industriale – criogenice, electrice, automatizări, dar şi includerea unui departament de construcţii civile ne permite, practic, să putem face orice proiect industrial, de la început până la sfârşit. În regim de antrepriză, toate subansamblele sunt realizate de noi, transportate de noi, montate şi puse în funcţiune de noi”, ne explică directorul general al Criomec, prof. univ. dr. ing. Alexandru Şerban.
În portofoliul de lucrări al Criomec se regăsesc lucrări complexe, începând de la noua Fabrică de Oxigen şi instalaţia de răcire de la Furnalul nr. 5, de pe platforma combinatului ArcelorMittal Galaţi, până la fabrica de hidrogen de la Petrobrazi, modernizarea furnalului HKM Duisburg, centrala electrică din Corsica (Franţa) şi, mai nou, o fabrică de hidrogen în Suedia, proiect ce urmează să se deruleze în acest an, în perioada mai-decembrie.
Toate aceste proiecte le-am realizat cu echipele noastre, în condiţii de lucru identice, dacă nu chiar mai ridicate, în ceea ce priveşte standardele de protecţie a muncii, asigurări, cazare etc. Iar pentru angajaţi, posibilitatea de a lucra la proiecte în toată Europa a însemnat şi o creştere a veniturilor anuale. Practic, în ceea ce priveşte salariul mediu anual, Criomec este peste media din zona industrială, iar acest lucru ne asigură inclusiv stabilitatea forţei de muncă”, a conchis Alexandru Şerban.

Redacţia Impact-est 11 - mai - 2018

5 Responses so far.

 1. Vasiliu Cezar spune:

  Cum ar putea fi contactaţi domnii de la această societate? Ce meserii caută aceasta firmă?

 2. Aur ionel spune:

  Am nevoe de un loc de munca

 3. pricoche mihai spune:

  sudor tubulator electric / mig-mag….doresc sa ma angajez 0770983311

 4. Petrencu ionut spune:

  Tubulator naval 0749377070.din Galati am 38 de ani, actual șomer cu indemizatie caut de munca sunt dispus si la deplasări.Va multumesc o zi placut.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...