logoImpact EST nr. 890 - 22.10.2021

La combinatul ArcelorMittal Galaţi se anunţă transformări spectaculoase într-un viitor apropiat. În cadrul evenimentului Arcelor Mittal Europa Media Day, Wim Van Gerven, responsabil cu transformarea digitală la nivel european, anunţă măsuri deosebite la combinatul gălăţean, toate acestea vizând ample procese de tehnologizare şi automatizare. Toate acestea vor contribui la creşterea performanţelor economice şi vor face combinatul mult mai competitiv pe plan mondial. Acest fapt este determinat şi de bătălia acerbă pe piaţa mondială a oţelului, exarcebată în primul rând de un competitor deosebit, China, ţară care a invadat lumea cu produse la preţuri ce sfidează orice concurenţă.
În atare condiţii şi combinatul gălăţean trebuie să se adapteze cerinţelor pieţei mondiale.
Ce implică acest lucru? Dispariţia unor meserii ca urmare a automatizării şi aplicării unor tehnologii moderne. Astfel va creşte nivelul de pregătire profesională, vor dispărea multe meserii ce vor fi înlocuite cu tehnologie ultramodernă, robotizare. De când s-a privatizat combinatul în anul 2001, în fiecare an s-au făcut reduceri mari de personal. Dacă în 2001 lucrau în combinat vreo 27.000 de muncitori, la finele anului 2016 numărul mediu de angajaţi a fost de 6.008 persoane. Anul 2016 nu a fost un an prea bun, combinatul înregistrând o pierdere de 271 milioane lei. Concluzionând, se pare că va fi ultramodernizat combinatul, dar se anunţă şi reduceri de personal în perioada următoare.

Analistul de serviciu 1 - decembrie - 2017

One Response so far.

  1. Simion spune:

    Vrajă multă cu indienii ăştia. Au luat moacă combinatul, au dat cam toţi muncitorii afară, au tăiat fier la greu şi acuma se laudă că automatizează, modernizează, tari sunt, da în gură. Ne-au poluat şi ne poluiază ăstia de ne-a spart. Ce mediu, vrăjeală. Nu vedeţi ce se depune pe maşini noaptea, pe zăpadă iarna? E de belea seara cînd iese pe coşuri la furnale un fum ce n-am mai văzut de mult. Ieri, adică luni, veneam de la soacrămia de la Braniştea, pe la 5 după amiază. N-am putut să cred ce ieşea din vreo două coşuri. Se ridica un nor negru de te speriai. Am făcut şi vreo două poze, dacă vreţi le trimit. Ăştia de la protecţia mediului ce fac?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg