logoImpact EST nr. 890 - 22.10.2021

Cum era şi firesc pentru un partid tânăr care are o conducere neprofuită, liderii politici reuniţi în jurul preşedintelui Cristian Dima au susţinut o conferinţă de presă pentru a prezenta un bilanţ de la alegerile locale şi până la finele anului 2017.
Concluzia principală a fost că anul 2017 a fost cel care ALDE şi-a făcut loc în politica mare, în politica naţională, reuşind să obţină singură intrarea în parlament. În plan local, însă, anul în cauză a debutat cu un haos bine articulat, sporit de rezultatele slabe de la locale şi continuate, pe cale de consecinţă, cu rezultate şi mai proaste la alegerile generale din iarna lui 2016. Atunci în iunie, la locale, ALDE, dimpreună cu marele Durbi şi jocurile sale politicianiste, Alianţa Liberalilor a pierdut peste zece procente între cele două tururi de scrutin, numărul consilierilor locali şi judeţeni care au fost aleşi micşorându-se cu cel puţin o treime. Ceea ce l-a făcut mai apoi pe Cristian Dima, rămas şi lăsat singur să gestioneze dezastrul, să facă un pas în spate ăn relaţia cu noul executiv reprezentat de echipa de lupi tineri a pesede, care şi l-a desemnat ca vârf de lance sau canin pe Ionuţ Pucheanu, devenit intempestiv şi primar de Galaţi.

Judeţul are doi parlamentari total absenţi

Scorul jalnic de la locale s-a propagat ca o undă de şoc şi la generalele din iarnă. Durbacă a jucat hora-n două părţi obţinând doar fix ce şi-a dorit pentru sine: un nou şi ultim mandat de parlamentar. Sigur că a evitat locul unu pentru Senat, ca să nu fie nevoit să tragă cinstit şi cu hărnicie în campanie, în felul ăsta urmând să-l impună şi pe Cristiean Dima ca deputat. Aşa că le-a înnodat şireturile şi lui Tăriceanu şi lui Dima, încât să-şi dea singur ce ştia că poate obţine şi stând acasă în campanie: un mandat de deputat, lăsându-l pe Dima în şpilhozeni în plină iarnă. Sigur că aici a făcut un barbut politic şi pesede.
Oricum, Durbacă a scos exact ce şi-a dorit politic pentru ultima oară, apoi i-a şi dat lui Dima partidul în braţe. Cu tot cu scorurile dezastruoase şi cu o slabă influenţă politică în consiliile comunale, municipale şi judeţean.
În felul acesta, vorba lui Dima, electoratul a trimis în Parlament doi inşi total absenţi pentru interesele Galaţiului şi al gălăţenilor.

Podul peste Dunăre are doi piloni: Dima şi Ştefan!

În ce priveşte dezvoltarea regională, un subiect bine stăpânit de Cristian Dim,a care are şi un proiect bine articulat privind zona Tulcea-Deltă, prelungită până la Galaţi-Brăila, cu tot cu insule, dar şi cu Măcin şi Parcul Natural Munţii Măcinului”, a opinat că plecarea sa forţată de ANI din funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Anteprenoriat, ne-a lăsat parcă câteva oportunităţi. El crede că doar podul de peste Dunăre, dintre Brăila şi Măcin, chiar dacă e cea mai mare investiţie a României din ultimii 30 de ani (peste 500 milioane de euro), nu va putea scoate zona geografică în care el gândeşte politic, din situaţia defavorizată în care se află, fără o infrastructură rutieră. El a ţinut să puncteze pentru a en-a oară susţinerea lui Viorel Ştefan a investiţiei numită pod peste Dunăre. Încă din vremea Guvernului Grindeanu, când Ştefan era ministru de Finanţe, acesta a spus în plenul comisiei politice şi guvernamentale că va găsi resurse financiare pentru ca această investiţie să devină şi concretă. În ce priveşte traversarea Dunării cu bacul, nici o grijă, această activitate va continua şi după darea podului în folosinţă, căci mulţi vor prefera să nu parcurgă încă 30 km până la pod, traversând o zonă care va deveni extrem de aglomerată. Aşa că trecerea directă în malul tulcean nu va pieri, doar, eventual, se va diminua, dar se va deschide o nouă oportunitate de traversare cu bacul între Isaccea şi malul ucrainean.

Un viitor liberal autentic

În plan politic şi de perspectivă, ALDE îşi va întări poziţia de autentic promotor al politicii liberale autentic, concrete, şi nu de stânga-dreapta. Ne vom propune şi impune propriile proiecte în judeţe, plecând de la premisa tăierii risipei pe sărăcia fără fund. Subvenţionarea pe Legea 416 va fi acordată doar persoanelor neputincioase, aflate în dificultate temporară, nu celor apţi de muncă, dar care refuză munca fiindcă le este asigurată existenţa minimă.
De asemenea, dorim să transmitem un mesaj clar mediului antreprenorial şi economic: ALDE nu va abandona principiile liberale, ci şi le va impune, această consecinţă fiind singura care poate genera efectele necesare depăşirii situaţiei defavorizate în care se află această zonă aflată în atenţia conducerii ALDE, reprezentată de judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea şi chiar Vrancea, o primă necesitate fiind drumurile exprese de mare viteză, care să ne lege.

A consemnat Gelu CIORICI 19 - ianuarie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg